Comunicar per transformar: incorpora els valors de l'ESS a la teva comunicació - Aula Virtual

Descripció
En aquesta càpsula analitzarem i debatrem si des del món cooperatiu i l'Economia Social i Solidària és possible generar un nou paradigma comunicatiu basat en la no competició, el respecte pel medi ambient, les llicències lliures o la perspectiva de gènere; entre d'altres.
Durada:
Monosessió: 1 sessió de 1:30 hores
Orientat a:

Aquesta activitat està enfocada a persones professional de la comunicació en general i persones que estan desenvolupant o treballen dins del que anomenem economies transformadores i que volen incorporar els valors de l'ESS dins de la seva comunicació.

Contingut

IMPORTANT: Aquesta activitat s'impartirà de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.

Objectius generals:

-Reflexionar sobre el model comunicatiu actual i promoure la creació d'un nou paradigma que respongui als valors de l'economia social i solidària.

Objectius específics:

-Conèixer eines i estratègies que permetin desenvolupar una comunicació coherent amb els valors de l'economia solidària.

-Oferir exemples concrets i pràctics sobre com estan comunicant altres organitzacions de l'ESS.

-Generar un espai d'autodiagnosi que permeti a les persones participants avaluar la seva comunicació en relació als valors de l'ESS.

Temari:

1.Context i antecedents: com comunicar en l'ESS?
2. Decàleg d'una comunicació basada en valors de l'economia solidària

-Per què comuniquem?
-Comunicació de processos
-Intercooperació
-Visibilització
-Transparència
-Llicències lliures
-Programari i eines lliures
-Mirada inclusiva: gènere i interculturalitat
-Disseny ètic
-Contractació de serveis

3. Debat pos

Professorat
SÁNCHEZ RIBAS, ANNA
Conducció
Anna Sanchez (COLECTIC)

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Idioma d'impartició
Places
Inscripció
Aula virtual
maig 18, 2021
16:00 - 17:30
Català
19
Places

Més informació

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.

Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí!

Per més informació pots escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat