Taller de noves oportunitats de negoci

Descripció

En aquest taller cada empresa treballarà la cerca i la selecció de noves oportunitats per al seu cas concret

Monosessió: 1 sessió de 4 hores

Activitat gratuïta

Durada:
Monosessió: 1 sessió de 4 hores
Orientat a:
La teva empresa basa la seva facturació en un producte o servei que té més de 3 anys? Necessiteu buscar noves oportunitats per al futur i seleccionar-ne algunes per a començar a provar!
Contingut

Per a poder ser sostenibles al llarg del temps al mercat actual, tan canviant, les empreses necessiten estar constantment buscant noves oportunitats de negoci, adaptar-se i reinventar-se si és necessari. Cal anticipar-se als canvis i tenir estratègies previstes.

En aquest taller cada empresa treballarà la cerca i la selecció de noves oportunitats per a la seva empresa. Acompanyats per un/a assessor/a de Barcelona Activa.

OBJECTIU GENERAL:
Millorar les capacitats d'innovació i per tant la sostenibilitat de les empreses.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:
. Presentar i practicar tècniques de cerca i selecció de noves oportunitats de negoci, per a empreses existents.
. Les empreses surten del taller amb noves idees de negoci preparades per a explorar i provar.

TEMARI:
L'estratègia més recomanada per fer créixer una empresa és augmentar la facturació amb clients. Cercar noves oportunitats de negoci, ja sigui amb clients nous o amb els existents, hauria de ser part de la vida de l'empresa, però no és tan fàcil incloure-ho en la vida diària de les petites empreses. Com ho fem?

A part, per motius de mercat i tecnològics, els productes i els serveis segueixen un cicle de vida més o menys predictible (introducció, creixement, estabilització i declivi), i quan estan madurs i estables podem esperar que tard o d'hora comencin a baixar. Com ens anticipem?

Aquest taller pràctic proposa una tècnica estructurada per a la creació i selecció de noves oportunitats de negoci. D'aquesta manera, en aquest taller cada empresa treballarà en el seu propi cas, en el seu futur, per a generar oportunitats de negoci.

Proposem un mètode basat en la matriu dAnsoff (podeu trobar bibliografia en aquest link: https://es.wikipedia.org/wiki/Matriz_de_Ansoff), tècniques de creativitat i selecció d'idees, tot adaptat per a petites empreses, segons l'experiència de l'equip de Barcelona Activa.

Contingut de l'activitat:
-Introducció a la cerca de noves oportunitats per a la sostenibilitat de les empreses
-Plantejament de la situació inicial
-Estratègies de penetració de mercat i generació d'idees
-Estratègies de desenvolupament de producte i generació d'idees
-Estratègies de desenvolupament de mercat i generació d'idees
-Selecció d'oportunitats de negoci

L'objectiu és que després de les 4 hores que dura el taller, cada empresa surti amb una gran quantitat d'idees per a ampliar el seu negoci, fins i tot algunes d'elles pre-filtrades per a la seva execució.

Aquesta activitat requereix d'un mínim de 6 participants. En cas que el nombre d'inscripcions no arribi al nombre requerit, ens posarem en contacte amb les persones inscrites per proposar la seva participació en la següent edició.

Conductor
Aurora Morales i Susana Vega

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Places
Inscripció
feb. 25, 2019
09:30 - 13:30
Parc Tecnològic de Barcelona Activa
Marie Curie, 8-14
Barcelona, 08042
19
Places
març 25, 2019
09:30 - 13:30
Parc Tecnològic de Barcelona Activa
Marie Curie, 8-14
Barcelona, 08042
-
Obertura de la inscripció 10/03/2019 a les 00:00h.

Més informació

És imprescindible que portis el teu DNI o NIE vigent (o en el seu defecte el resguard de renovació). En cas que portis un NIE en paper, caldrà adjuntar també el passaport o el document d'identitat del país d'origen.

Per garantir el rigor i la qualitat formativa, no es permetrà l'entrada a l'aula un cop passats 15 minuts de l'inici de l'activitat.

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. Daquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.

Aquestes activitats es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria de les persones assistents sol·licitin que es facin en castellà.