AJUTS PER FOMENTAR L'OCUPACIÓ DE QUALITAT

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa en marxa aquest programa d’ajuts a la contractació per alleugerir les despeses que afronta la teva empresa a l’hora de realitzar noves contractacions i per fomentar l’ocupació de qualitat a la ciutat.

El Programa ofereix ajuts de fins a 12.000 euros per contracte, un import que varia en funció del perfil de la persona contractada, empadronada a Barcelona, i la seva jornada laboral:

 1. Persones majors de 40 anys en situació d’atur de llarga durada.
 2. Persones participants en programes i/o itineraris d’inserció laboral de Barcelona Activa.
 3. Persones en risc d’exclusió social.
 4. Persones amb residència en algun territoris d’actuació preferent a la ciutat i amb participació acreditada en accions de formació i/o orientació laboral.

LA TEVA EMPRESA POT DEMANAR L'AJUT SI...

 • Té com a mínim un centre de treball a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on presta els seus serveis la persona contractada.
 • Desenvolupa la seva activitat des de fa més de sis mesos.
 • Està al corrent de pagament de les seves obligacions amb l’Agència Tributària, la Seguretat Social i la Hisenda Municipal.
 • Subscriu i formalitza un contracte laboral:
  • d’un mínim de 12 mesos (o indefinit) en el cas que l’empresa tingui un nombre no superior a 250 treballadors/es (PIMES).
  • indefinit en el cas que compti amb una plantilla de més de 250.

COM POTS DEMANAR L'AJUT?

Només cal omplir les dades i annexar la documentació necessària (en format pdf) a través del portal habilitat. Aleshores, es generarà una sol·licitud que caldrà acabar de completar, imprimir el pdf (2 còpies) i signar. Després la podràs annexar i registrar online al portal de Tràmits-Registre de l’Ajuntament de Barcelona. També pots apropar-te i lliurar una còpia a

l'Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) 
Edifici MediaTIC 
Roc Boronat, 117. CP: 08018 · Barcelona 
Tel. 933 209 600

o a qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona, demanant cita prèvia, en el termini màxim de tres mesos des de la data d'inici del contracte.

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 28 de juny de 2019.