Evoluciona el teu prototip electrònic fet amb Arduino: disseny de Circuits Impresos (PCB) amb KiCad

Descripció
En aquest curs aprendrem a dissenyar circuits impresos (PCB) des de l'inici fins al final, per portar-lo a producció, i enforcarem al disseny d'aquests circuits a que siguin shields per la popular plataforma Arduino. Treballarem amb el software KiCad, una eina professional de codi lliure (gratuïta) de creació de circuits impresos (PCB), que els alumnes hauran de portar descarregada i instal·lada al seu ordinador portàtil.
Durada:
8 hores. Multisessió de 2 sessions.
Contingut

- Entendre com enfocar el disseny d'un circuit imprès (PCB)

- Aprendre a utilitzar el programa de disseny de circuits impresos KiCad

- Saber quins opcions professionals i amateur hi ha de fabricació física del circuit imprès 


METODOLOGIA:

- La metodologia de la classe és totalment pràctica. Primer presentarem el repte: dissenyar un shield per l'Arduino del popular joc del Simon. Farem el muntatge sobre una protoboard, el testejarem amb l'Arduino, veurem com son els components electrònics, entendrem l'esquema electrònic i un cop tinguem clar el disseny, l'implementarem amb el KiCad. 

- Amb el KiCad crearem l'esquema, farem el disseny del circuit imprès i veurem tots els passos delicats que cal fer entremig per acabar generant els fitxers Gerber que s'han d'enviar a fàbrica. 

- Un cop acabada la shield del Simon dissenyarem altres shields més avançats. Sempre adequant el nivell i velocitat de la classe al nivell del grup d'alumnes.  


IMPORTANT:

- Has de dur el teu portàtil. 

- Es recomana portar ratolí USB, sinó el disseny de circuits impresos es farà molt dificultós amb el touchpad d'un portàtil. 

 - Has de portar el següent software KiCad instal·lat de casa. És gratuït. Te'ls pots descarregar a: 

- KiCad

- Arduino

- El curs NO es realitza al Cibernàrium sinó a l'edifici del Parc Tecnològic de Barcelona Activa (C/ Marie Curie, 8-14)

Professorat
HILL VINYALS, FÈLIX
Conducció
Fèlix Vinyals

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Places
Inscripció
set. 17, 2019
09:30 - 13:30
set. 19, 2019
09:30 - 13:30
Parc Tecnològic de Barcelona Activa
Marie Curie, 8-14
Barcelona, 08042
-
Inscripció tancada.

Més informació

>> No es permetrà l'entrada a l'aula després de 15 minuts de començada la classe.


>> Les activitats Cibernàrium es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria dels assistents sol·licitin que es facin en castellà.


Qualsevol de les accions formatives de Cibernàrium podrà ser enregistrada a través d'un sistema de captació d'imatges que té com a finalitat la seva posterior difusió a través d'un mitjà o suport en l'àmbit de la missió de Barcelona Activa de contribuir a la promoció econòmica i a l'ocupació. En el procés de gravació es poden enregistrar eventualment imatges dels/de les assistents a la formació. La inscripció a les activitats de Cibernàrium implica l'autorització a Barcelona Activa de fer ús d'aquestes imatges per a l'anterior finalitat.


>> Per inscriure's a qualsevol activitat cal tenir un usuari web creat. Pots crear-te'l

aquí


>> És imprescindible passar a signar assistència pel taulell de Recepció abans d'accedir a l'aula.