Contracte laboral o mercantil?

Descripció

Aprèn a diferenciar una relació mercantil d'una de laboral, quins aspectes has de vigilar en aquestes relacions, quines obligacions bàsiques assumiràs en realitzar una contractació (laboral o mercantil), quins contractes de treball són els més habituals, quina paperassa hauràs de fer i, finalment, quins costos tindràs.

Monosessió: 1 sessió de 4 hores

Activitat gratuïta

Durada:
Monosessió: 1 sessió de 4 hores
Orientat a:
Per a persones emprenedores que vulguin afinar millor la contractació dels seus equips de treball.
Contingut

Qualsevol persona emprenedora, administradora d'una societat, empresari/a individual, professional liberal, etc., ha de tenir coneixements bàsics sobre gestió de recursos humans, i en particular, sobre els seus aspectes legals més bàsics. En aquesta activitat, tractem els principals conceptes laborals, partint de les necessitats de contractació de les persones assistents.

OBJECTIU GENERAL
En finalitzar l'activitat, cada participant coneixerà la diferència entre el què és una relació mercantil i una de laboral, quins aspectes ha de vigilar en aquestes relacions, quines obligacions bàsiques assumirà en realitzar una contractació (laboral o mercantil), quins contractes de treball són els més habituals, quina paperassa s'hauria de fer i, finalment, quins costos tindrà.

OBJECTIUS ESPECÍFICS
Entendre la diferència entre una relació mercantil (subcontractació) i una de laboral.
Entendre quins aspectes s'ha de vigilar dins d'una relació mercantil.
Conèixer els principals contractes de treball.
Conèixer les obligacions bàsiques d'una relació laboral.
Conèixer els principals tràmits per donar d'alta treballadors/res.
Saber calcular (a nivell introductori) la quota de la persona treballadora i la quota que l'empresa ha de pagar a la Seguretat Social
Conscienciar a la persona participant de la importància d'aquesta àrea i de portar-la al dia.

TEMARI
1.Contractació.
2.Una mica de dret laboral.
3.Modalitats de contractació.
4.Principals tràmits de contractació.
5.I un cop contractades les persones, què fem?
6.Més qüestions a tenir en compte.


Activitat impartida per Cristina Martínez Ribas, advocada.

Conducció
Cristina Martínez Ribas

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Places
Inscripció
jul. 10, 2019
09:30 - 13:30
C. Iniciativa Emprenedora - Glòries
C/ Llacuna 162-164
Barcelona, 08018
-
Obertura de la inscripció 25/06/2019 a les 00:00h.

Més informació

Si no formes part de la comunitat Netactiva, cal que t'enregistris trucant al 901 551 155 i sol·licita dia i hora per a una sessió informativa. O bé, fes clic aquí.

És imprescindible que portis el teu DNI o NIE vigent (o en el seu defecte el resguard de renovació). En cas que portis un NIE en paper, caldrà adjuntar també el passaport o el document d'identitat del país d'origen.
Per garantir el rigor i la qualitat formativa, no es permetrà l'entrada a l'aula un cop passats 15 minuts de l'inici de l'activitat.

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. Daquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.

Aquestes activitats es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria de les persones assistents sol·licitin que es facin en castellà.

.

Per a un correcte seguiment d'aquesta activitat, es recomana portar el següent material: