Sostenibilitat econòmica i model de negoci des d'una mirada de l'ESS

Descripció
Reflexionarem sobre la complexitat i el disseny d'activitat econòmica dins un sistema, on els diferents processos que són necessaris per a la seva viabilitat s'interconnecten i s'interrelacionen. Reflexionarem sobre els elements que fan viable un projecte. Mostrarem la importància de tenir-los en compte per poder analitzar el potencial de sostenibilitat econòmica. Seguidament, analitzarem els conceptes clau que defineixen un model de negoci de cada projecte. Utilitzarem el mètode CANVAS (Basat en el clàssic business model canvas, però amb una adaptació amb enfocament social) amb el qual es presentarà la matriu de les 9 variables clau per la sostenibilitat de l'activitat: proposta de valor, relació amb la clientela, segmentació de la clientela, canals, activitats clau, recursos clau, aliances, estructura de costos i fonts i models d'ingressos. I finalitzarem amb una sessió d'acompanyament grupal explorant les bases de la sostenibilitat i reflexionant sobre els "nostres" models de negoci.
Durada:
18 hores. Multisessió de 4 sessions.
Orientat a:

El públic destinatari d'aquesta formació són petites iniciatives tèxtils que tenen activitat econòmica, amb mínima experiència en la comercialització i que compten amb un Pla d'empresa i vulguin millorar Pla de viabilitat.

Contingut


Conducció
Jordi Framis Maimi

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Places
Inscripció
oct. 17, 2019
09:00 - 14:00
oct. 31, 2019
09:00 - 14:00
nov. 7, 2019
10:00 - 14:00
nov. 14, 2019
10:00 - 14:00
InnoBA
Perú, 52
Barcelona, 08018
-
Inscripció tancada.

Més informació

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.
Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí!
Per més informació pots escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.