Noves estratègies comercials durant i després del confinament Aula Virtual

Descripció
Ningú s'esperava les conseqüències de l'arribada del covid-19 als nostres entorns ni els efectes del confinament i el seu impacte a nivell econòmic i social. La nova realitat ens ha posat en alerta, i ara cal activar la imaginació i implementar noves mesures en la comercialització per salvar la nostra activitat econòmica. Les organitzacions de l'Economia Social i Solidària (ESS) i les seves iniciatives econòmiques necessitaran poder donar respostes eficaces a les noves necessitats creixents dels seus públics, individual, col·lectius i comunitaris, generant-se per tant oportunitats de comercialització que s'hauran d'adaptar a les circumstàncies que el post-covid marqui.
Durada:
4 hores. Multisessió de 2 sessions.
Orientat a:

Persones emprenedores, empreses, grups de persones emprenedores de l'ESS o amb interès en introduir-se en el sector.
Contingut


En aquesta sessió les participants se'n duran una DIAGNOSI i PUNT DE SITUACIÓ de les seves organitzacions. Prendran consciència dels reptes del moment i de que hauran de valorar la implementació de canvis en les seves estratègies comercials.

· Es realitzarà una primera aproximació compartida del moment pel que passen les participants des de la perspectiva comercialitzadora a partir d'una sèrie de preguntes que es plantejaran al grup i que donaran com a resultat, mitjançant un Mapa Mental Col.lectiu, els diferents Punts d'atenció, en relació a les seves organitzacions 

· S'introduiran EINES concretes com l'Anàlisi DAFO i PESTL (dinàmica individual i/o grupal en funció de nombre de participants).

· Es posarà en valor l'enxarxament i la intercooperació com a estratègies claus en posicionament i comercialització d'ESS. Exemples de recursos: Pamapam, XES, FESC, Aracoop.coop, XMESS, altres.

Un cop han estat introduïdes les eines, les participants hauran de treballar entre sessions per tal de treure el màxim de rendiment a la seva participació en el taller.

2a sessió de 2 hores

En aquesta sessió les participants se'n duran una mirada amb orientació estratègica i possibles escenaris de comercialització possibles i EINES per passar a l¿acció: Pressupost comercial a curt termini.


· A partir de la detecció de reptes i d'oportunitats des de perspectiva comercial, serà el moment d'implementar una orientació estratègica que creiem que és essencial per encarar la fase de desescalada que comencem a viure, el post-covid, i arrel de la diagnosi prèvia apuntar al re-disseny del model de negoci i dels elements que afecten a la comercialització d¿aquest (nous escenaris, com re-dissenyar i actualitzar objectius, models, plans i protocols de gestió comercial)

· S'exposaran EINES de planificació que predisposen a passar a l'acció: pressupost comercial (amb objectius quantitatius i qualitatius)

· S'exposaran els elements on focalitzar revisió per possibles canvis en les característiques dels PRODUCTES/SERVEIS, PREUS, CANALS I PROMOCIÓ. Anàlisi i propostes de canvis, replantejament d¿estratègies.

· S'expondran alguns exemples específics de comercialització en ESS (e-commerce i comerç amb valors: DonaKolors, Xarxa comunitària de cosidores, CotóRoig;: L'Economat social


Conducció
LabCoop

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Idioma d'impartició
Places
Inscripció
juny 15, 2020
12:00 - 14:00
juny 17, 2020
12:00 - 14:00
Espai extern / Sense espai
-, -,
-, 00000
Català
20
Places

Més informació

IMPORTANT: Aquesta activitat s'impartirà de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.


En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.
Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí!
Per més informació pots escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.