Programa per a organitzacions de cures

Programa per a organitzacions que presten serveis de cures des de l'Economia Social i Solidària

Des del 2018 Barcelona Activa ha desenvolupat diverses intervencions dirigides a l'impuls i enfortiment de sectors especifics. S'ha fet una exploració sectorial per conèixer la situació, centrant-se en les necesitats, tot amb la intenció de generar programes d'impuls tenint en compte aquestes necessitats.

En l'àmbit de les cures, les accions desenvolupades s'han emmarcat en la Mesura de Govern per una Democratització de la Cura (2017-2020) i han anat orientades a l'anàlisi i desenvolupament d'elements de sostenibilitat i models de negoci i al foment de la intercooperació en el sector.

 

Servei d'assessorament socioempresarial especialitzat en el servei de les cures

El departament d'Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa posa en marxa un servei d'assessorament socioempresarial dirigit a organitzacions que presten directament serveis professionals de cures. L'acompanyament s'adreça a empreses que realitzen serveis com la cura de persones dependents, l'atenció domiciliària i l'assisstència personal. 

Oferim un assessorament d'entre 10 i 15 hores d'acompanyament tècnic en les àrees de: Comunicació i màrqueting, Organització interna, Model de negoci i viabilitat i Vies de finançament. L'objectiu és enfortir empresarialment els projectes participants, per això serà personalitzat, adaptat a les necessitats de cada iniciativa.

Servei realitzat entre setembre i novembre del 2020.

 

Activitats destacades 2019 - 2020

- Acompanyament al Grup d'Intercooperació de projectes de cures dins de l'Economia Social i Solidària.

- EnPrenem Cura. Programa a mida d'Emprenedoria Social i Col·lectiu en l'àmbit de les cures. Es tracta d'un pla formatiu i de acopañamiento a 40 persones que treballen de forma informal en l'àmbit de les cures i que volen regularitzar la seva situació, dignificar la seva feina i vehicular una activitat econòmica viable a través d'un format col·lectiu i cooperatiu. Més informació sobre el tancament de l'última edició aquí.

- Exploracions. S'ha dut a terme anàlisi de l'oferta i la demanda de cures a l'Eixample i la zona nord de Nou Barris, una identificació i dinamització d'agents susceptibles de promoure i donar activitat econòmica en l'àmbit de les cures, una anàlisi de les treballadores de el sector, entre d'altres investigacions. Tot això amb l'objectiu de crear activitats i serveis adequats a les necessitats reals de el sector. Més informació: Informe de Nou Barris i informe de l'Eixample.

- El Col·laboratori en cures. Espai d'aprenentatge col·lectiu amb la vocació de promoure la reflexió i la sistematització de coneixements a partir de pràctiques i experiències de persones professionals, protagonistes d'experiències que atenen a les cures i gent que ha estudiat possibles models per a la reorganització social de les cures des de la ESS. Més informació aquí.

- Jornades "Activem les CurESS". Els dies 9 i 18 de desembre del 2020 es van celebrar les Jornades virtuals "Activem les CurESS" amb l'objectiu de reflexionar sobre els reptes i les necessitats de les empreses i entitats del sector de les cures i l’atenció a les persones en el context de la Covid-19.

Mesura de Govern per una Democratització de la Cura
Mesura de Govern per una Democratització de la Cura