Dies Innoba 2
Reviu les sessions del curs 2023-24 de #DiesInnoBA
La programació d’activitats de #DiesInnoBA és l'aposta d’InnoBA per apropar l’Economia Social i Solidària i la innovació socioeconòmica al públic en general, divulgant pràctiques i experiències inspiradores i fomentant el diàleg entre empreses d’ESS i empreses mercantils, promovent la hibridació.
A continuació es recullen els materials derivats de les sessions ja realitzades durant el curs 2023-24, classificades per cada temàtica abordada trimestralment.
Per veure la programació futura de #DiesInnoBA visita aquesta web.
DiesInnoBA #2: ATRACCIÓ I RETENCIÓ DE TALENT
El canvi de paradigma treball-vida, canvis generacionals i en els models organitzatius fan que les empreses i entitats enfrontin reptes per atraure i fidelitzar el talent i, específicament, per a les empreses d’ESS aquest és un dels principals reptes. Cada cop més, les organitzacions han d’establir estratègies que posin al centre les necessitats de les persones treballadores, repensar els processos de selecció per atraure determinats perfils i posar en marxa eines i estratègies innovadores. A què ens referim quan parlem de talent? Quines singularitats presenta l’ESS en la retenció de talent? Quin tipus de talent capta? Quines són les estratègies i eines que es fan servir per, d’una banda, atraure talent, i, de l’altra, fidelitzar-lo?
Els DiesInnoBA que inaugura el 2024 s’han centrat en donar resposta a questes preguntes, generant una reflexió conjunta entre organitzacions d’economia social, empreses mercantils i organitzacions del tercer sector.
#2. ConversESS 1: Captació i retenció de talent. Singularitats de l'ESS i reptes.
La Carme Castro, sòcia fundadora i CEO de Kainova; l’Ernesto Gómez, responsable d’Ecosistema Talento Barcelona de la Universidad de Mondragon; la Mireia Barba, directora d’Es-imperfect i co-fundadora de la Fundació Espigoladors; la Meritxell Arqué, directora de persones d’Abacus Cooperativa; la Miriam Marín, directora de selecció, formació i desenvolupament de Pere Claver Grup; i Mònica Vàzquez, directora de l’àrea de persones de Suara, són les ponents d’aquesta conversa que analitza els reptes, potencialitats i innovacions en la captació i retenció del talent a l’ESS.
Quines singularitats presenta l’ESS en la retenció de talent? Quin tipus de talent capta? Quines són les estratègies que es fan servir? Troba les respostes en aquest vídeo i en la relatoria de la sessió.
#2. Laboratori 1: Laboratori 1: Eines de captació de talent. Plataformes digitals en un mercat de treball sostenible
Aquesta conversa presenta tres plataformes de captació de talent desenvolupades per organitzacions de l'Economia Social i Solidària : Up me up! (Facto Cooperativa), POTS (Taula d'Entitats del Tercer Sector de Catalunya) i IntermediaJOB (Fundació Intermèdia).
Hi participen membres representants de les tres iniciatives: Roger Civit (director de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya), Júlia Gràcia (responsable de comercialització de Facto Cooperativa) i Daniel Nuñez (director de l'Àrea d'Empresa i Negoci Digital de la Fundació Intermèdia)
Podeu escoltar-les al video de la dreta.
#2. Laboratori 2: Laboratori 2: Com retenim el talent? Intercanvi d'experiències
En aquesta sessió hi debaten tres organitzacions que impulsen polítiques laborals innovadores que busquen retenir el talent a través del model organitzatiu, la cultura de la innovació i el foment del desenvolupament professional o la millora de la retribució de les persones treballadores.
Les ponents són Mercè Botella (sòcia fundadora i coordinadora de Som Connexió), Marta Dalmau (sòcia i project manager de Tandem Go), Bàrbara Outeiro (responsable Open Innovation Suara) i Judit Miret (psicòloga i coach).
Podeu recuperar la conversa al video de la dreta.