L'entorn

El districte de Sant Andreu

El districte de Sant Andreu comprèn els barris de la Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Sant Andreu de Palomar, la Sagrera, el Congrés i els Indians i Navas. Situat amb un dels extrems al nord de Barcelona, fa frontera amb els districtes de Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Martí, i amb els municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

El districte, d’origen agrícola, evolució industrial i molta tradició comercial, es transforma a gran velocitat. Els canvis milloren els antics espais industrials i els integren al Sant Andreu de tota la vida, el de la plaça del Mercadal o de l’església de Sant Andreu de Palomar.

Els barris del Bon Pastor i Baró de Viver, dins del Districte de Sant Andreu, se situen a l’Eix Besòs i queden envoltats pel polígon industrial del Bon Pastor i Torrent de l'Estadella. El polígon es caracteritza per la bona comunicació en tren, metro, autobús i carretera i per la bona dotació de serveis bàsics i estratègics.

[+] Més informació

El districte de Sant Martí

El districte de Sant Martí inclou, en un mateix territori, el passat i el futur de Barcelona, amb deu barris que tenen un nexe comú: tots tenen un llarg passat industrial.

Els Jocs Olímpics de Barcelona van transformar la ciutat, i en especial el districte de Sant Martí, que es va obrir definitivament al mar amb la creació d’habitatges nous, zones verdes, equipaments i complexos d'empreses vinculades a la societat de la informació i la comunicació. Així, el Poblenou industrial es va convertir en el 22@, el nou districte tecnològic de la ciutat barrejant l'activitat econòmica amb la formativa i la residencial.

Al barri de La Verneda i La Pau es manté, en plena activitat, un dels polígons industrials històrics de Sant Martí: La Verneda Industrial. Hi desenvolupen la seva activitat desenes d’empreses manufactureres, de comerç a l’engròs o de transport i emmagatzematge entre d’altres. El polígon es caracteritza per la localització entre el 22@ i la futura estació intermodal de la Sagrera, la bona accessibilitat i la proximitat a zones residencials. 

[+] Més informació