Ruta de navegació

1a edició

CAMÍ DE LA SOLIDESA

El Camí de la Solidesa és un programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.

JA ÉS AQUÍ LA 9a EDICIÓ!

En què consisteix el Camí de la Solidesa?

El Camí de la Solidesa és un programa per dones que té per objecte ajudar a enfortir i consolidar les empreses i entitats de l’Economia Social i Solidària de Barcelona i de la seva àrea metropolitana.

El Camí de la Solidesa busca donar suport a iniciatives de l’ESS liderades o gestionades per dones que volen millorar la seva gestió i organització, així com a organitzacions de l’ESS que volen formar dones en càrrecs de lideratge.

En aquest programa ajudem a les organitzacions a afrontar el context actual a través de l’estratègia i la millora de la gestió i els processos, tot des d’una perspectiva global i integradora que posa les persones al centre. 

Com ho feu?

 • Formant-vos.
  • Durant el programa comptareu amb sessions i tallers formatius que us dotaran de coneixements i recursos quant a la sostenibilitat de les vostres organitzacions, les estratègies i tècniques de comercialització o el desenvolupament d’habilitats directives i de lideratge.
 • Compartint experiències.
  • L’espai de formació i d’aprenentatge no mixt fomenta la sororitat i l’aprenentatge mutu de les participants, sense perdre de vista el rerefons del Camí de la Solidesa. Durant el programa, facilitarem espais on podeu compartir experiències, rebre consells i suport de la resta de companyes i l'equip expert. 
 • Assessorant-vos individualment de la mà d’expertes.
  • El Camí de la Solidesa compta amb una borsa d’hores d’acompanyament individualitzat del que podeu fer ús (7h). Des de Barcelona Activa sabem les dificultats que teniu moltes de les organitzacions per contractar una assessora que acompanyi, per aquest motiu, oferim acompanyament individualitzat durant la durada del programa.

L’itinerari formatiu compta amb sessions i tallers troncals i específics, tant presencials (Bloc4, Barcelona), com en línia, que s’imparteixen en horari de matins. Des de Barcelona Activa volem impulsar el teu coneixement i la teva formació respecte a la direcció d’organitzacions i equips des del prisma de l’ESS. 

I quan finalitzi?

Un cop acabat el programa, de requerir-ho, es concretarà una reunió a tres bandes: SAESS, personal tècnic dels programes a mida i la participant del Camí de la Solidesa. De ser necessari, es pot continuar l’acompanyament amb el suport del Servei d'assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa.

Més informació

EMPRESES I ENTITATS PARTICIPANTS

Propera edició: 2024!

El Camí de la Solidesa busca ajudar a organitzacions ja constituïdes dins l’Economia Social i Solidària (ESS) a consolidar-se. Posem èmfasi en donar suport mitjançant l’acompanyament individualitzat i la formació per dotar d'instruments per afrontar el context actual.

En aquest programa incidim en l’estratègia i la millora dels processos, sempre, incorporant transversalment la perspectiva de gènere.

Les iniciatives seleccionades treballareu durant tot el programa un projecte d’enfortiment concret que buscarà donar resposta a necessitats identificades a l’inici del programa en una anàlisi amb una persona assessora experta. Participants d’anys anteriors han treballat, entre altres:

 • Un pla estratègic
 • Una nova línia d’activitat socioeconòmica
 • La millora de les eines o habilitats de gestió de l’organització
 • La transformació jurídica de l’organització
 • Un pla comunicatiu 

Sabíeu que...

117 organitzacions ja han realitzat el Camí de la Solidesa?

- més de 230 dones han participat en el programa?

- ja anem per la novena edició?

El Camí de la solidesa en 3 minuts