Ruta de navegació

DISSENYEM COMERÇ

Una oportunitat per impulsar el comerç de proximitat amb les aportacions de joves talents de les indústries creatives.

EN QUÈ CONSISTEIX?

Centres d’ensenyament en l’àmbit de les indústries creatives i eixos comercials de Barcelona s’uneixen en el programa “Dissenyem comerç” per impulsar el comerç de proximitat de la ciutat.

El disseny, les arts visuals, l’arquitectura o l’audiovisual són àrees amb un gran poder transformador. Estudiants d’aquestes disciplines treballaran conjuntament amb el teixit comercial de la ciutat per elaborar propostes de reactivació i potenciació del comerç de barri. Una visió transversal i innovadora per afrontar els reptes del moment actual. 

Durant el curs 2020-2021, el primer equip de treball va estar format per l’escola Elisava i l’eix comercial Sants-Les Corts. El segon va reunir alumnes d’Acid House amb l’eix comercial de Poblenou. En el tercer, el centre LCI va treballar amb l'Eix Torrijos-Botigues Abaceria, a Gràcia. Per la seva banda, el MBDesign de la UPC va treballar amb la Xarxa de comerç divers, Eina amb l’Eix de Sarrià, L’Idem amb la Rambleta de Nou Barris i Elisava amb Sagrera Activa associació de comerciants.

Durant el curs 2021-2022 s’hi han sumat 4 nous centres i 4 eixos comercials: BAU ha treballat amb el Cor d’Horta, Escola Massana amb Born Comerç, IED amb l’eix Passeig de Gràcia i ESDAPC amb Fabra Centre. 

UPCOMING PROJECTS

Dissenyem comerç ha posat sobre la taula una vuitantena de projectes. D’ells, durant 2023 es comença la materialització d’onze, un a cada eix comercial, després d’un procés de selecció coordinat per Barcelona Centre de Disseny. Els projectes seleccionats mostren la diversitat i riquesa de les idees aportades, així com el potencial creatiu del talent jove de la ciutat. 

 

“Dissenyem comerç” és un projecte impulsat per la Regidoria de Turisme i Indústries creatives juntament amb la Regidoria de Comerç, Mercats, Règim Interior i Hisenda i promogut per Disseny Hub Barcelona i Barcelona Activa.