Ruta de navegació

Foment de les vocacions cientifico-tecnològiques

Programa educatiu dirigit a l'alumnat dels centres del districte de Nou Barris

Foment de les vocacions cientificotecnològiques és un conjunt d'activitats destinades a fomentar les vocacions STEM entre l’alumnat dels centres educatius públics i concertats, tant de primària com de secundària, del districte de Nou Barris. Des que va iniciar-se el 2017, se n'han realitzat 6 edicions, amb la participació de més de 30 centres educatius i 1.100 alumnes, dels quals el 46% han estat noies.

OBJECTIUS DEL PROGRAMA

El programa té per objectius:

  • Despertar vocacions científiques i tecnològiques entre els alumnes dels centres educatius de la zona.
  • Donar conèixer el Parc Tecnològic de Barcelona Activa, apropant l’alumnat al coneixements d’àmbits professionals vinculats a la tecnologia, especialment les enginyeries en diferents sectors: industrial, informàtic, energètic, salut, etc.
  • Identificar processos de recerca i producció orientats a solucions concretes entorn de problemes del medi ambient, partint de casos reals dels Parc Tecnològic.
  • Promocionar i fomentar la igualtat de gènere dins el mon científic i tecnològic.

MODALITATS

El programa educatiu per a les vocacions cientificotècniques del Parc Tecnològic de Barcelona Activa consta de tres modalitats, cadascuna de les quals va adreçada a una franja d’edat diferent.

Roda de contactes

Públic objectiu: Alumnes de 1r de batxillerat

Durada: 15 hores (8 de les quals son pràctiques en empreses)

Aquesta modalitat pretén captar l’interès d’aquells alumnes de primer de batxillerat, joves que han triat continuar estudiant per assolir un grau superior en la seva formació malgrat que, en molts casos, encara no tenen clar quins estudis triar. L’activitat contempla sessions informatives i la participació en equips de treball. Aquesta activitat està pensada perquè els alumnes puguin descobrir o dirigir la seva carrera i interessos cap a camps professionals concrets.

Més informació


Crear per millorar

Públic objectiu: Alumnes de 3r i 4rt d'ESO

Durada: 12 hores 

Dirigida a alumnes de 3r i 4t d’ESO que vulguin aprofundir en els coneixements i la consciència de l’entorn i que els interessi plantejar-se una problemàtica social que els afecta directament. L’activitat consisteix a conèixer algunes de les instal·lacions del districte de Nou Barris que contribueixen a la millora del medi ambient; en identificar les empreses del Parc Tecnològic i veure com contribueixen, cadascuna des del seu àmbit d’actuació, a la millora del medi ambient; i en la creació d’una proposta per part dels alumnes per tal de millorar el medi ambient a través de la tecnologia.

Més informació

 


Docufòrum de tecnologia i innovació en igualtat

Públic objectiu: Alumnes de cicle superior de primària, 1r i 2n d’ESO

Durada: 11 hores 

Aquesta modalitat obre les portes de la ciència i la tecnologia a alumnes amb inquietuds científiques recents. S’hi posa èmfasi en el paper de la dona en el món de la ciència com a necessari i imprescindible en els descobriments recents i passats, trencant els mites i prototips de la societat actual. Aquesta activitat va adreçada a cicle superior de primària i a 1r i 2n d’ESO. Realitzem una visita al Parc tecnològic per conèixer els seus espais destacats i l’activitat que s’hi desenvolupa, visualitzem una selecció de documentals i fem una reflexió i debat sobre la temàtica d’aquests.

A posteriori, elaborem un curtmetratge explicant com, l’aportació científica o tecnològica feta per una científica, ha contribuït a millorar el món.

Més informació

 

INSCRIPCIONS

Les inscripcions a qualsevol de les modalitats del programa s'han de realitzar a través d'aquest formulari.