Ruta de navegació

ActivitatsDetall

Aspectes transversals als projectes europeus: igualtat de gènere i sostenibilitat.

Descripció
Què significa que les convocatòries de projectes europeus demanen incorporar la perspectiva de gènere i considerar l'aspecte mediambiental? Com puc tenir en compte aquests dos aspectes quan el meu projecte no hi té res a veure? Amb aquesta càpsula resoldrem tots els dubtes al voltant d'aquestes exigències i us donarem eines concretes per desenvolupar-ho de forma satisfactòria a la vostra proposta.
Durada:
Monosessió: 1 sessió de 3 hores
Orientat a:

Persones autònomes, empreses i altres organitzacions privades.

Contingut

En aquest moment gairebé totes les propostes de projecte europeu han d'incorporar la transversalitat de gènere, això és que han de tenir en compte que les necessitats i experiències de les persones poden variar segons la seva identitat de gènere. Però molt poques empreses estan acostumades a tenir en compte l'aspecte del gènere als seus projectes i iniciatives.

Un projecte que incorpora la perspectiva de gènere inclou mesures i accions que atenen les diferents situacions, rols, necessitats i interessos d'homes i dones amb l'objectiu d'eliminar les diferències entre gènere i assolir l'equitat. Això tindrà un impacte en l'eficàcia dels projectes.

Dissenyar projectes amb perspectiva de gènere ens permet adaptar de manera més precisa i equilibrada els recursos disponibles a les necessitats de les persones i fa que el projecte, sigui de la temàtica que sigui, tingui un impacte en la persecució de l'objectiu de la igualtat de gènere.

La Comissió Europea i les seves agències tampoc consideren projectes que no demostrin una reflexió prèvia sobre l'impacte de la implementació del projecte en matèria mediambiental i climàtica.

Objectius generals de l'activitat:

  • Entendre què són els aspectes o les dimensions de gènere i mediambientals d'un projecte en el marc de les convocatòries europees.

Objectius específics de l'activitat:

  1. Entendre a què ens referim quan parlem de dimensió de gènere i mediambiental als projectes europeus.
  2. Conèixer els diferents nivells d'exigència de les convocatòries europees pel que fa a aquestes dues dimensions.
  3. Obtenir eines per redactar una proposta de projecte amb perspectiva de gènere i d'impacte mediambiental.

Temari complet:

  1. Els projectes europeus com a eina de transformació.
  2. Introducció a les dimensions de la transversalitat de gènere i d'impacte mediambiental.
  3. La transversalitat de gènere als projectes europeus.
  4. L'impacte mediambiental dels projectes europeus.
  5. Aspectes pràctics per la correcta introducció de la dimensió de gènere i mediambiental al redactat de la proposta.
Professorat
MALLY, STELLA
MARIANI MARIANI, BRUNELLA
Conducció
Brunella Mariani i Stella Mally

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Idioma d'impartició
Places
Inscripció
Aula virtual
21 de maig, 2024
09:30 - 12:30
Idioma d'impartició:Català
25
Places

Més informació

IMPORTANT: Aquesta activitat es realitza en dos tipus de format: sessió presencial o sessió virtual. Consulta el tipus de cada sessió al calendari del web.

Sessió virtual: les sessions virtuals d'aquesta activitat s'imparteixen en streaming mitjançant la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones registrades rebran l'enllaç per correu electrònic amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.

En les activitats de l'Aula Virtual es considerarà com a "assistides" a totes aquelles persones que hagin accedit a l'espai en els primers 30 minuts de la formació. Les persones que s'incorporin més tard, es comptabilitzaran com a "no assistides" i no se'ls generarà el certificat corresponent.

Sessió presencial: la informació del lloc de realització de la sessió presencial, adreça i aula, la trobareu al web.

En les activitats en format Presencial les persones registrades hauran d'acreditar la seva assistència signant el full d'assistència que trobaran a la recepció de l'equipament corresponent.

ActivitatsRelacionades

Propera edició

Aula virtual
dt. 21/05/24 09:30-12:30

Activitat gratuïta
Vull inscriure'm →

ActivitatsAnnexos