El repte de la conciliació laboral, personal i familiar: mesures i beneficis d'una nova organització del temps de treball

Descripció

Amb aquesta activitat coneixereu el marc general que implica avançar cap a una nova organització del temps de treball a les empreses i organitzacions, i veureu els tipus de mesures concretes que es poden posar en marxa, així com els beneficis d'implementar aquestes mesures. Activitat promoguda per la Direcció Operativa d'Innovació Socioeconòmica.

Monosessió: 1 sessió de 4 hores

Activitat gratuïta

Durada:
Monosessió: 1 sessió de 4 hores
Orientat a:
Emprenedors/es, treballadors/es d'empreses o organitzacions de qualsevol sector/ mida, personal de recursos humans/ igualtat/ RSC. No calen coneixements previs.
Lloc de realització:
Oficina d'Atenció a les Empreses - Roc Boronat, 117, Barcelona, 08018
Contingut

Actualment resulta imprescindible avançar cap a una nova organització del temps de treball, que aporti beneficis tant a les empreses / organitzacions (augment de la productivitat, reducció de l'absentisme, retenció del talent) com a les persones treballadores (harmonització del temps laboral i personal, millora del clima, igualtat entre dones i homes)..

Aquest taller es centra en el marc general d'aquesta tendència emergent i en les mesures concretes que es poden implementar.

OBJECTIU GENERAL:
Comprendre el marc general que implica avançar cap a una nova organització del temps de treball a les empreses i organitzacions, i conèixer els tipus de mesures concretes que es poden posar en marxa.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:
Treballar els continguts de forma didàctica i participativa, combinant píndoles teòriques i pràctiques, fent xarxa i posant en comú els coneixements i experiències entre les persones participants.

TEMARI:

1.- Què implica avançar cap a una nova organització del temps al treball?

Tendències socials emergents (harmonització del temps de treball, el temps de cura, el temps personal i social, etc.)
Marc europeu: l'exemple dels països nòrdics, una mirada a la nova organització del temps de treball des de la perspectiva de gènere.
Marc català i estatal de l'organització del temps de treball

2.- Mesures d'organització del temps i conciliació.

Mesures:
Mesures de flexibilitat horària (ex. horari flexible, jornada comprimida, jornada intensiva, flexibilitat en les vacances, job sharing, bossa d'hores).
Mesures de flexibilitat espacial (ex. teletreball).
Serveis i altres mesures (ex. serveis de cura de la infància, suport a les persones grans o dependents, tiquet restaurant, transport, esport).
Mesures de recolzament (ex. assessorament personal/ familiar, assessorament legal, fiscal i financer, formació en horari laboral).
Mesures recollides en textos legals (ex. permís de maternitat, permís de paternitat, reducció de jornada, excedència per la cura de fills i filles).

Activitats que incorporen la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies


Aquesta activitat és impartida per Norma Bisbal i Àngels Gonzàlez d'Ingenieria Social
Professor
BISBAL, NORMA
Conductor
Ingenieria Social

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Places
Inscripció
feb. 5, 2018
15:30 - 19:30
Oficina d'Atenció a les Empreses
Roc Boronat, 117
Barcelona, 08018
20
Places
març 9, 2018
09:30 - 13:30
Oficina d'Atenció a les Empreses
Roc Boronat, 117
Barcelona, 08018
-
Obertura de la inscripció 22/02/2018 a les 00:00h.

Més informació

És imprescindible que portis el teu DNI o NIE vigent (o en el seu defecte el resguard de renovació). En cas que portis un NIE en paper, caldrà adjuntar també el passaport o el document d'identitat del país d'origen.

Per garantir el rigor i la qualitat formativa, no es permetrà l'entrada a l'aula un cop passats 15 minuts de l'inici de l'activitat.

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antel·lació entrant a lapartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. Daquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.

Aquestes activitats es realitzen en català, excepte en casos particulars i a no ser que la majoria de les persones assistents sol·licitin que es facin en castellà.