Economia Social i Solidària

Fomentem i enfortim organitzacions de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària

La programació s'ha vist afectada atès el moment d'excepcionalitat en relació la COVID-19. Més informació aquí. Consulteu els serveis i activitats disponibles per a projectes i organitzacions d'ESS a la pàgina principal.

Des de Barcelona Activa fomentem i enfortim les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’economia social i solidària (ESS) de la ciutat, tot incorporant la mirada de la innovació socioeconòmica.

Cooperem en l'impuls i la consolidació de projectes de cooperativisme, comunitaris i transformadors, mitjançant l’acompanyament i la formació, per a un desenvolupament sostenible i de proximitat. Tot amb la intenció de donar a conèixer l’ESS, ajudar a implementar-la i que els projectes que impulsem tinguin un impacte en el conjunt de l’economia. Tot això es duu a terme des d’InnoBA, l'equipament de referència per a organitzacions de l'ESS.

Formació

Barcelona Activa proposa una conjunt de càpsules formatives creades amb l’objectiu de dotar d’eines a les entitats, organitzacions i persones emprenedores que vulguin fomentar models organitzatius més humans o que formin o vulguin formar part de l’ESS. 
 
Aquesta oferta formativa estable compta amb cinc càpsules: comunicació, eines per la gestió d'organitzacions, fiscalitat, finançament i tendències i oportunitats.  Les podeu trobar als següents enllaços:
 
Disposeu d'un calendari amb la programació del segon trimestre del 2021 en aquest enllaç. 
 
A més, posem a l’abast de tothom una sèrie de formacions online en ESS disponibles per realitzar en qualsevol moment, la podeu veure aquí.

InnoBA, el Centre per a la innovació socioeconòmica

innoBA és l’equipament de Barcelona Activa que ofereix activitats, serveis especialitzats, recerca, formació i espais d'experimentació i incubació en l'àmbit de l’Economia Social i Solidària (ESS) i la Innovació Socioeconòmica. Ubicat a l'antic recinte de Can Jaumandreu, al barri de Provençals del Poblenou, l'equipament s’adreça tant a aquelles persones i organitzacions que volen tenir un primer contacte amb l'Economia Social i Solidària, com a les que ja tenen projectes en marxa. Coneix més aquí.

Per resoldre qualsevol dubte, adreceu les vostres consultes a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat

Programes i Serveis
Camí de la Solidesa
Camí de la Solidesa
Reimaginem el futuR3
Reimaginem el futuR3
CurESS
CurESS
RevESStim el tèxtil
RevESStim el tèxtil
Construïm en femení
Construïm en femení
La Comunificadora
La Comunificadora
Altres serveis i recursos
Servei d'Assessorament en ESS
Servei d'Assessorament en ESS
Directori de l'ESS
Directori de l'ESS
Brúixola digital
Brúixola digital