Ruta de navegació

ACTIVITATS DESTACADES (2017 - 2022)

  1. Acompanyament al Grup d’Intercooperació de projectes de cures dins de l’Economia Social i Solidària. Des del setembre de 2019 la Direcció d’Economia Social i Cooperatives de Barcelona Activa acompanya el procés d’intercooperació d’una desena d’empreses i entitats d’Economia Social i Solidària (ESS) que despleguen la seva activitat en el sector de les cures sota un paradigma de provisió de cura digna. Les accions d’acompanyament s’emmarquen dins el Programa Activem les Cures i ha comptat amb la col·laboració de Coopolis per la dinamització del grup. Fruit d’aquest procés, el 30 de març del 2021 es presentaven la campanya Prescrivim Cura Digna i el llançament d’un catàleg conjunt de serveis.
     
  2. El Col·laboratori en cures (edicions 2017 i 2021): Espai d’aprenentatge col·lectiu amb la vocació de promoure la reflexió i la sistematització de coneixements a partir de pràctiques i experiències de persones professionals, protagonistes d’experiències que atenen a les cures i gent que ha estudiat possibles models per a la reorganització social de les cures des de l’ESS. Es tracta de la combinació de l’intercanvi d’experiències i pràctiques, la formació i la capacitació dels participants i la sistematització d’aprenentatges i coneixement generats. Consulta el material de les dues edicions al lateral. 
     
  3. Jornades “Activem les CurESS”: Jornades d’aprenentatge amb la finalitat de reflexionar sobre els reptes i les necessitats de les empreses i entitats del sector de les cures i l’atenció a les persones en el context de la COVID-19. Es van celebrar els dies 9 i 18 de desembre del 2020 en format virtual i anaven adreçades a les iniciatives que presten serveis directes d’atenció a les persones i treballen des dels valors de l’Economia Social i Solidària. Consulta la relatoria de la jornada en el descarregable de la banda dreta. 
     
  4. En Prenem Cura (2018 - 2019): Programa de formació per l’emprenedoria social i col·lectiva en l’àmbit de les cures dissenyat a mida després de realitzar una exploració a diferents barris de la ciutat. Es tracta d’un pla formatiu i d’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat social, que treballen informalment en l’àmbit de les cures i que volen regularitzar la seva situació, dignificar la seva feina i vehicular una activitat econòmica viable a través d’un format col·lectiu i cooperatiu. Les tasques de cura, com ara les feines domèstiques, les han assumit tradicionalment les dones i han creat històricament xarxes informals per donar-hi abast. Per aquest motiu, Barcelona Activa de la mà de pla de barris ha impulsat aquest projecte d’Innovació Socioeconòmica, que s’emmarca en el pla d’impuls de l’Economia Social i Solidària. Doneu una ullada al vídeo del lateral per a més informació.