Assessorament sobre Economia Social i Solidària

Acompanyament en el desenvolupament i enfortiment dels projectes i organitzacions d’ESS

Oferim un servei especialitzat i personalitzat que acompanya en el desenvolupament i enfortiment dels projectes i organitzacions d’Economia Social i Solidària (ESS). El servei va dirigit a organitzacions amb impacte social positiu que posen les necessitats de les persones al centre i treballen amb valors participatius.

En aquest servei es podrà trobar informació (formacions, ajudes econòmiques, informació jurídica entre d’altres) i l'acompanyament necessari per a començar un projecte o millorar-ne un d'existent, oferint assessorament en els àmbits del finançament, la comunicació, la gestió i organització d’equips, etcètera, sempre en el marc de l’Economia Social i Solidària.

Comptem, també, amb un servei d'assessorament especialitzat i específic per a iniciatives del sector de les cures per tal de resoldre dubtes i necessitats, tant relacionades amb l'afectació de l'activitat causada per la COVID-19 com per construir escenaris de futur. Per accedir-hi, contacteu amb nosaltres a través del correu innovaciosocioeconòmica@barcelonactiva.cat 

 
Recordeu que teniu a la vostra disposició els Plans de Reactivació Empresarial Rethinking, dirigits a organitzacions de l’ESS que necessitin assessorament per tornar a impulsar l’activitat econòmica en el context post COVID-19. Un equip tècnic especialitzat acompanyarà cada negoci de forma individualitzada per definir una estratègia empresarial a mida que permeti accelerar la seva recuperació econòmica en una situació d'aquest caire. Demaneu la vostra cita aquí!                                                                      

 

Àrees de treball

Si formeu part d’un projecte o una organització d’Economia Social i Solidària, aquest servei  us interessa:

  • Si voleu revisar la viabilitat de la vostra proposta de línia de negoci amb impacte social.
  • Si sou una entitat ja en funcionament, i voleu millorar la vostra estratègia o desenvolupar un pla estratègic. 
  • Si fa temps que desenvolupeu una activitat de manera informal i voleu formalitzar-la. 
  • Si us caldrien eines per gestionar els conflictes a la vostra organització.
  • Si voleu desenvolupar i millorar el vostre pla de comunicació. 
  • Si voleu resoldre dubtes o necessitats relacionades amb la vostra iniciativa del sector de les cures (contactant a través d' innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat)

Metodologia del servei

L’acompanyament, en la situació actual, i un cop heu estat trucats per concretar la demanda, consistirà en què una persona tècnica us contactarà per via telefònica o correu electrònic per assegurar que el tipus d'assessorament que necessiteu és l'especialitzat en Economia Social i Solidària i per fer unes primeres recomanacions. Si és necessària, s'agendarà una trobada virtual per resoldre dubtes amb més profunditat o bé per fer conjuntament un pla de formació i acompanyament.

Doneu una ullada al vídeo on s’explica en què consisteix clicant aquí.

Sol·licita del Servei

Pots sol·licitar el servei a través del formulari de "Demana el servei", seleccionant l'opció "Servei d'Assessorament en Economia Social i Solidària".