Camí de la solidesa

Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.

Sou una organització d'Economia Social i Solidària, formada i/o liderada principalment per dones i que busca millorar-ne l'estratègia i consolidar-se? I com a novetat, voleu apostar per un lideratge femení formant treballadores en càrrecs de responsabilitat? Aquest és el vostre programa!

El Programa, que contempla formació especialitzada i sobretot acompanyament individualitzat, ha tingut ja quatre edicions.

 

Què us oferim?

A la propera VIª edició d’El Camí de la Solidesa, que tindrà lloc al gener, s’oferiran eines, idees i recursos per ajudar a enfortir les organitzacions i millorar la seva gestió un cop feta una diagnosi de l’estat d’aquesta.

Segons el perfil de la organització participant es treballarà un projecte d’enfortiment, és a dir, l’assoliment d’una fita concreta com un pla estratègic, el desenvolupament d’una línia d’activitat nova, un pla de comunicació, una campanya de micromecenatge, un pla de participació, o una transformació de forma jurídica, etc. O bé en treballar les habilitats directives d'alguna de les treballadores.

Les organitzacions participants rebran formació pràctica i vivencial, acompanyament d'una persona que la guiï  al llarg del programa amb tutories presencials amb participació de l’equip de Barcelona Activa, espais que fomenten la intercooperació i assessoraments individualitzats i especialitzats en els àmbits escollits.

El programa ofereix continuïtat amb el Servei d'assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa.

Aquest Programa incorpora la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies

Calendari

La cinquena edició del programa, que va tenir una durada de cinc mesos, va començar el 8 de gener amb una jornada inicial i va concloure el passat mes de juny.

Durant el programa i en un context en el què l'atenció presencial és a l'ordre del dia, les formacions i tallers es realitzen en horari de matí al Parc Tecnològic de Nou Barris. Pel que fa als acompanyaments, es solen realitzar a les seus de les organitzacions, i les tutories, de manera conjunta

Podeu consultar la informació més detallada al programa adjuntat en aquesta mateixa pàgina i resoldre qualsevol dubte escrivint un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.

Premis als millors projectes d'enfortiment

En l'actual edició, es premiarà els millors projectes d'enfortiment en clau d'intercooperació i en clau d'impacte ambiental en un acte que tindrà lloc el mes de setembre.

Les entitats que opten a aquests guardons són: Jamgo, Voltes Arquitectura, Projecte Ella, Aixada SCCL, Hey Bloom Agency, Senín de Prado i Més que cures.

Empreses i entitats participants

1a edició

2a edició

3a edició

4a edició

5a edició

Oferta formativa ESS

Per a més informació sobre la nostra oferta formativa i serveis en l'Economia Social i Solidària cliqueu aquí

Programa Camí de la Solidesa V
Programa Camí de la Solidesa V