Camí de la solidesa

Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.

Sou una organització d'Economia Social i Solidària, formada i/o liderada principalment per dones i que busca millorar-ne l'estratègia i consolidar-se? I com a novetat, voleu apostar per un lideratge femení formant treballadores en càrrecs de responsabilitat? Aquest és el vostre programa!

El Programa, que contempla formació especialitzada i sobretot acompanyament individualitzat, ha tingut ja cinc edicions.

Sisena edició

Al gener engeguem la sisena edició del programa Camí de la Solidesa, que finalitzarà al juny de 2021. Com en les anteriors edicions, el programa serà executat pel Col·lectiu Ronda.

Les organitzacions participants treballaran com millorar la seva estratègia i planificació del treball, com consolidar l'organització i fer-la més sostenible tenint present les cures de l'equip o com apostar per un lideratge femení formant treballadores en càrrecs de responsabilitat.

Les inscripcions al programa ja estan tancades.

Podeu consultar la informació més detallada al programa adjuntat en aquesta mateixa pàgina i resoldre qualsevol dubte escrivint un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat o trucant al 933 20 34 04.

Què s'ofereix?

La sisena edició del Camí de la Solidesa constarà de 25-30h de formació pràctica i vivencial, 10-15h de suport individual (dividit en tutories i assessoraments individualitzats i especialitzats en els àmbits escollits), activitats d'intercooperació i tallers a mida (creats en base a les necessitats de les organitzacions participants). La jornada inicial tindrà lloc virtualment el dilluns 11 de gener. 

Les organitzacions participants rebran formació pràctica i vivencial, acompanyament d'una persona que la guiï  al llarg del programa amb tutories presencials amb participació de l’equip de Barcelona Activa, espais que fomenten la intercooperació i assessoraments individualitzats i especialitzats en els àmbits escollits.

El programa ofereix continuïtat amb el Servei d'assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa i amb La InnoBAdora, comunitat d’incubació de Barcelona Activa.

 

Aquest Programa incorpora la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies i de l'economia feminista. Es centra en l'aplicació pràctica i en respondre a les necessitats i reptes de les entitats. S'encoratja constantment l'intercanvi d'experiències i el treball grupal entre les entitats participants.

El contingut del programa gira entorn dels següents àmbits 

- Àrees bàsiques per a la sostenibilitat d’organitzacions de l’Economia Social i Solidària (governança interna i gestió de conflictes; cura de les persones; planificació del dia a dia, organització i distribució del treball; planificació estratègica i model de viabilitat; estratègies i tècniques de comercialització; estratègies i tècniques de comunicació; gestió i planificació econòmica i financera; gestió operativa…) 

- Desenvolupament d’habilitats directives i de lideratge  

- Foment de la intercooperació i enxarxament amb altres entitats de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària 

A través de les tutories i els acompanyaments especialitzats, segons el perfil de la organització, es treballa ambcadascuna de les organitzacions participants el seu propiprojecte d’enfortiment, és a dir, en l’assoliment d’una fita concreta, com ara un pla estratègic, el desenvolupament d’una línia d’activitat nova,eines per a l'organització i planificació del treball, un pla de comunicació, una transformació de forma jurídica, o el desenvolupament de les habilitats directives d'alguna de les treballadores. 

Poden participar a la formació una o més dones de l’organització. No és necessari que sigui la mateixa persona que assisteixi a totes les formacions, sinó que la participació es pot distribuir entre vàries. A les tutories i acompanyaments individuals, poden participar-hi una o més persones de l’organització, tant dones com homes.   

Si vols veure els testimonis de totes les edicions fes click AQUÍ.

Format

A causa de les mesures per prevenir la COVID-19, el programa és en format virtual i/o presencial en funció de les mesures del moment i atenent a les necessitats de les participants.

Premis als millors projectes d'enfortiment

A la cinquena i darrera edició, es va premiar el millor projecte d'enfortiment en clau d'impacte ambiental, social i de bon govern en un acte que va tenir lloc la darrera setmana de juliol.

En aquesta edició, l'entrega de premis es va realitzar en un acte conjunt amb l'acte de cloenda del programa Construïm en Femení, ja que tots dos tenen l'objectiu comú de combatre la feminització de la pobresa a la ciutat. Les participants del Camí de la Solidesa van desenvolupar projectes d'enfortiment que busquen millorar la sostenibilitat de les entitats a l'hora que treballen les seves habilitats directives. D'entre les 11 iniciatives que van participar en la darrera edició, Més Que Cures va ser la guanyadora.

Més Que Cures és una associació de dones que volen promoure el benestar de la comunitat. La seva missió es proveir un servei d'atenció domiciliària i treball de la llar de proximitat i qualitat a la gent gran i petita infantesa. A més, volen dignificar el treball de cures, tot reconeixent el seu valor social i remunerant-lo amb justícia. 

Empreses i entitats participants

1a edició

2a edició

3a edició

4a edició

5a edició

6a edició

Oferta formativa ESS

Per a més informació sobre la nostra oferta formativa i serveis en l'Economia Social i Solidària cliqueu aquí.

Camí de la Solidesa VI edició
Camí de la Solidesa VI edició

El Camí de la solidesa en 3 minuts

Testimonis Camí de la solidesa - Vª Edició