Camí de la solidesa

Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.

Sou una organització d'Economia Social i Solidària, formada i/o liderada principalment per dones i que busca millorar-ne l'estratègia i consolidar-se? I com a novetat, voleu apostar per un lideratge femení formant treballadores en càrrecs de responsabilitat? Aquest és el vostre programa!

 

SISENA EDICIÓ

Aquest gener es va engegar la sisena edició del programa Camí de la Solidesa, que ha finalitzat al juny de 2021. Com en les anteriors edicions, el programa serà executat pel Col·lectiu Ronda.

Les organitzacions participants estan treballant en millorar la seva estratègia i planificació del treball, com consolidar l'organització i fer-la més sostenible tenint present les cures de l'equip o com apostar per un lideratge femení formant treballadores en càrrecs de responsabilitat.

Aquest any s'han realitzat 25-30h de formació pràctica i vivencial, 10-15h de suport individual (dividit en tutories i assessoraments individualitzats i especialitzats en els àmbits escollits), activitats d'intercooperació tallers a mida (creats en base a les necessitats de les organitzacions participants). 

El contingut del programa ha girat entron els següents àmbits: 

  • Àrees bàsiques per a la sostenibilitat d'organitzacions de l'ESS (governança interna i gestió de conflictes; cura de les persones; planificació estratègica i model de viabilitat; estratègies i tècniques de comercialització, etc.).
  • Desenvolupament d'habilitats directives i de lideratge.
  • Foment de la intercooperació i l'enxarxament amb altres entitats de l'ESS.

A través de les tutories i els acompanyaments especialitzats, segons el perfil de l'organització, es treballa amb cadascuna de les participants el seu propi projecte d'enfortiment. Si vols veure els testimonis de totes les edicins fes clic AQUÍ.

 

MÉS INFORMACIÓ

El programa ofereix continuïtat amb el Servei d'assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa i amb La InnoBAdora, comunitat d’incubació de Barcelona Activa.

Aquest Programa incorpora la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies i de l'economia feminista. Es centra en l'aplicació pràctica i en respondre a les necessitats i reptes de les entitats. S'encoratja constantment l'intercanvi d'experiències i el treball grupal entre les entitats participants.

Per a més informació sobre la nostra oferta formativa i serveis en ESS cliqueu AQUÍ.

Podeu consultar la informació més detallada al programa adjuntat en aquesta mateixa pàgina i resoldre qualsevol dubte escrivint un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat o trucant al 933 20 34 04.

 

PREMIS ALS MILLORS PROJECTES D'ENFORTIMENT

Les participants al programa poden optar als premis al millor projecte d'enfortiment en clau d'impacte ambiental, social i de bon govern i en clau de treball col·laboratiu o en xarxa. L’entrega de premis tindrà lloc el 22 de juliol, en un acte conjunt amb el programa Construïm en Femení


En la darrera edició el projecte guanyador va ser el de l’Associació Més que cures i en l’anterior (primer any del Premi) va ser el de l’Associació 9 Món. Mireu el vídeo d’aquesta darrera. 

Empreses i entitats participants

1a edició

2a edició

3a edició

4a edició

5a edició

6a edició

Camí de la Solidesa VI edició
Camí de la Solidesa VI edició

El Camí de la solidesa en 3 minuts

Testimonis Camí de la solidesa - Vª Edició