Camí de la solidesa

 

El Camí de la Solidesa és un programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat. 

 

En marxa - 7a Edició

Amb aquest programa, ajudem a les organitzacions posant l’èmfasi en acompanyar a les organitzacions des d’una visió integral a afrontar el context actual a través d’incidir en l’estratègia i la millora de la gestió i els processos, incorporant transversalment la perspectiva de gènere.

Alhora es treballa un projecte d’enfortiment concret que pot estar relacionat amb la creació d’un pla estratègic, el desenvolupament d’una nova línia d’activitat, la millora d’eines o habilitats o una transformació jurídica, entre altres exemples.

Des de l’inici del programa, hem acompanyat 87 organitzacions de l’ESS en la seva consolidació i enfortiment.  

La setena edició va començar al maig de 2022, compta amb 16 iniciatives participants i  és executada per Tandem Social SCCL.

 

El Programa

El Camí de la Solidesa és un programa que neix per enfortir i consolidar les empreses i entitats de l’Economia Social i Solidària a Barcelona.

Dona suport a iniciatives de l’ESS liderades o gestionades per dones que volen millorar la seva gestió i organització, així com a organitzacions de l’ESS que volen formar dones en càrrecs de lideratge

Aquestes són les xifres del programa des del seu començament: 

  • 6 edicions
  • 87 organitzacions 
  • Més de 200 dones

Podeu veure els testimonis de totes les edicions AQUÍ


Amb aquest programa, ajudem a les organitzacions a afrontar el context actual a través de l’estratègia i la millora de la gestió i els processos, tot des d’una perspectiva global i integradora que posa les persones al centre. Ho feu així:

  • Formant-vos a través d’un itinerari que s’adapta a les vostres necessitats (fins a 27 hores, els dimarts de 10h a 13h).
  • Compartint experiències, bones pràctiques i espais amb altres dones d’iniciatives de l’ESS (fins a 12 hores).
  • Identificant, prioritzant i trobant solucions per als reptes específics de la vostra iniciativa de la mà d’assessores expertes  (fins a 12 hores).


L’itinerari formatiu compta amb formacions i tallers obligatoris i optatius entorn:

  • Àrees bàsiques per a la sostenibilitat d’organitzacions de l’Economia Social i Solidària com la planificació estratègica i el model de viabilitat, estratègies i tècniques de comercialització i de comunicació, la gestió i planificació econòmica i financera, o la gestió operativa.
  • Desenvolupament d’habilitats directives i de lideratge com la presa de decisions i la gestió de conflictes, les cures de les persones, o l'organització i distribució del treball.

 

Com a valor afegit, les participants al programa poden optar als premis de millor projecte d'enfortiment en clau d'impacte ambiental, social i de bon govern i en clau de treball col·laboratiu o en xarxa. El projecte guanyador de la 6a edició, va ser el d'Equal Saree. En segon lloc, van quedar Les Mercedes, seguides d'Integral i Metzineres, i, a més, el jurat va reconèixer amb una menció especial a COL·LAB.

També podeu veure en aquest vídeo el testimoni de les guanyadores de la quarta edició, l'associació 9 món.

 

Un cop acabat el programa, es pot continuar l’acompanyament amb el Servei d'assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa. Es poden tractar tant punts concrets a millorar com aspectes més generals de reflexió estratègica.

 

Anirem actualitzant el web. També podeu consultar el dossier informatiu i resoldre qualsevol dubte escrivint un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat o trucant al 933 20 34 04.  

 

Empreses i entitats participants

7a edició

EDICIONS ANTERIORS:

1a edició

2a edició

3a edició

4a edició

5a edició

6a edició

Participants VII Edició - Camí de la Solidesa
Participants VII Edició - Camí de la Solidesa
Programa Formatiu - VII Edició
Programa Formatiu - VII Edició

El Camí de la solidesa en 3 minuts

Testimonis Camí de la solidesa - Vª Edició