Taller formatiu sobre eines de treball tecnoètic per empreses ESS. TREBALL DISTRIBUIT

Descripció
Què és el programari lliure, codi obert, coneixement obert i els procomuns digitals i com ens pot servir per a treballar de manera distribuïda, sense dependre de les ordres dels caps ni d'estructures jeràrquiques. Veurem eines lliures i obertes que ens serveixen per treballar en equip i són alternatives a les de Google, Microsoft o Amazon, megacorporacions que s'enriqueixen amb l'explotació de les dades de les usuàries i amenacen la privacitat. Explorarem l'ús dels Pads pel treball col·laboratiu sobre un document i veurem amb detall com funciona l'Oficina de CommonsCloud per treballar de manera distribuïda, compartir i editar documents conjuntament, tenir-los sincronitzats a l'ordinador i el mòbil, Gestionar els equips de treball en cercles, mantenir una conversa online síncrona i asíncrona, organitzar la feina en calendaris, targetes i seguiment horari, amb un model Kanban i metodologies àgils.
Durada:
Monosessió: 1 sessió de 2 hores
Orientat a:

La sessió està dirigida a la ciutadania en general, no calen coneixements previs

Contingut

- Conceptes: programari lliure, codi obert, coneixement obert i procomuns digitals. Eines disponibles.
- Panoràmica sobre l'Oficina de Commons Cloud (NextCloud i Collabora online) on emmagatzemar documents, treballar amb carpetes privades o compartides i calendaris i compartir-los amb els contactes.
- Accés a l'Oficina demo (per qui hagi fet l'alta a partir de l'explicació de la sessió anterior)
- Exercicis guiats per explorar totes les funcionalitats de l'Oficina de CommonsCloud
- Posada en comú sobre l'experiència
- Tancament de la sessió

Conducció
PROCOMUNS

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Idioma d'impartició
Places
Inscripció
Aula virtual
nov. 30, 2021
16:00 - 18:00
Català
7
Places

Més informació

Aquesta activitat forma part del programa d'activitats innoBA, per apropar l'ESS i la innovació socioeconòmica a tota la ciutat. Podeu consultar la resta d'activitats aquí.

Si tens alguna dificultat per seguir la sessió i/o necessites alguna adaptació especial (interpretació per llenguatge de signes, subtítols, etc.) escriu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat ( per temes de gestió s'ha de demanar l'adaptació especial amb 7 dies d'antelació a l'inici de la formació)

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antelació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.

Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí!

Per més informació pots escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat