Ruta de navegació

ActivitatsDetall

Mesures de corresponsabilitat, conciliació, no discriminació i usos del temps a les organitzacions - Aula Virtual

Descripció
La conciliació de la vida laboral, familiar i personal facilita la consecució de la igualtat efectiva de dones i homes. Aquesta pretén aconseguir una organització on siguin les persones puguin fer compatibles les diferents facetes de la seva vida. En aquesta càpsula coneixerem les mesures que podem impulsar per tal de facilitar la flexibilitat i coresponsabilitat, així com bones pràctiques organitzatives. Ens endinsarem en els usos del temps, en les polítiques de la no discriminació per raó de sexe o de gènere i en l'economia de les cures a través d'experiències i exemples pràctics per aplicar a les nostres organitzacions.
Durada:
Monosessió: 1 sessió de 1 hores
Orientat a:

Persones responsables de temes d'igualtat i/o recursos humans empreses o entitats.


Contingut

IMPORTANT: Aquesta activitat s'impartirà de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.


Objectius generals de l'activitat:

Com fer possible la participació equilibrada entre dones i homes en la vida familiar i el mercat de treball, amb la finalitat d'introduir la igualtat d'oportunitats i de treball, modificar els rols i estereotips tradicionals, assolir les necessitats d'atenció i cura de persones i eradicar les desigualtats per diversitat sexual o de gènere

Objectius específics de l'activitat:

-Reflexionar sobre com incorporar mesures de conciliació i corresponsabilitat per no re-produir desigualtats de gènere

- Conèixer eines i recursos existents per aplicar aquestes mesures

- Analitzar l'entorn propi per a veure possibilitats i dificultats de conciliació

- Conèixer propostes, experiències i testimonis que ens puguin donar idees per aplicar-ho als nostres projectes.


Temari complet: 
-Què és la conciliació laboral, familiar i personal: la teoria i la realitat

- Conceptes previs i dades significatives: la desigualtat per raó de diversitat sexual i de gènere en l'entorn laboral: la doble motxilla

- Flexibilitat, conciliació i coresponsabilitat en les cures.

- Reial decret llei 6/2019 de "Mesures urgents per la garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en l'ocupació

- Els beneficis de l'equitat de gènere pel món empresarial

- Plataforma de reforma horària

- Mesures per a canviar la cultura organitzativa i fomentar la coresponsabilitat

- La Xarxa Nust

Conducció
BARABARA

Calendari

Dies i horari
Lloc de realització
Idioma d'impartició
Places
Inscripció
Aula virtual
27 de juny, 2024
15:00 - 16:00
Idioma d'impartició:Català
24
Places

Més informació

L'activitat es realitzarà en l'idioma indicat per a cada sessió.
Recordeu que podeu gestionar la vostra inscripció (donar-se de baixa, obtenir un certificat de participació,....) des de l'apartat d' Activitats de l'Espai personal.
Per a més informació o si tens alguna necessitat especial i requereixes de suport per seguir l'activitat escriu-nos a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antelació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.
Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí!
En les activitats de l'Aula Virtual es considerarà com a assistides a totes aquelles persones que hagin accedit a l'espai en els primers 15 minuts de la formació. Les persones que s'incorporin més tard, es comptabilitzaran com a no assistides i no se'ls generarà el certificat corresponent.


ActivitatsRelacionades

Propera edició

Aula virtual
dj. 27/06/24 15:00-16:00

Activitat gratuïta
Vull inscriure'm →

ActivitatsAnnexos