Programa d'activitats InnoBA

InnoBA és l'equipament de Barcelona Activa referent en Economia Social i Solidària i la Innovació Socioeconòmica a la ciutat de Barcelona. Neix amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de l'ecosistema de l'ESS centrant-se en els reptes i les oportunitats d'aquest àmbit, a la vegada que difon i dona a conèixer l'Economia Social i Solidària. Aposta també per la visibilització de pràctiques i experiències rellevants que puguin resultar inspiradores tant per la ciutadania en general, com per altres formes d'organització empresarial.

Per tal de fer-ho possible, el centre ha desplegat una programació d'activitats sota el paraigua de #DiesInnoBA que va iniciar-se el darrer trimestre del 2021. Continuen els #DiesInnoBA amb una nova programació d'activitats.

Properes activitats

Quines eines existeixen per facilitar la transformació digital? En aquesta sessió veurem exemples inspiradors per aprofitar les oportunitats que ens ofereix un entorn digitalitzat, a més de fer un recorregut pel digitESSt i la digiDieta per mostrar les potencialitats que ofereix a totes aquelles organitzacions amb sensibilitat social.

 

Activitats passades dels #DiesInnoBA

 

  • Comunicació No Violenta en el dia a dia dels projectes ESS: Presentació dels principis bàsics de la CNV a partir de la pràctica i l’experiència, posant de relleu la metodologia que ajuda a resoldre conflictes i crear relacions sanes, tant en allò laboral com personal.
  • Comunicació No Violenta en projectes ESS. La Resolució dels Conflictes: Aplicació dels conceptes de la CNV en relació al feedback negatiu a partir de la pràctica i l'experiència.
  • El lideratge de les iniciatives de l’ESS des de la perspectiva feminista: Taula rodona d’experiències per conèixer el recorregut d’organitzacions en el camí a la incorporació dels principis de l’Economia Feminista, realçant el paper de les dones com agents de canvi.
  • Com construïm i habitem la ciutat des de l'ESS? Reptes i oportunitats en el sector de l'arquitectura i l'urbanisme: Activitat de reflexió i debat per iniciatives del sector de l’arquitectura i urbanisme participatiu per tal d’analitzar els reptes a nivell socioempresarial per repensar l’espai de l’habitatge i l’espai comú a les nostres ciutats.
  • Economia Social i Solidària i Ecofeminisme, amb Isabelle Anguelovski: Conversa amb professionals de l’ecofeminisme envers els vincles d’aquesta amb l’ESS, donant a conèixer organitzacions que apliquen aquesta teoria i les seves perspectives de futur.
  • Bones pràctiques i consells de màrqueting a l'ESS, experiències dels sectors salut i cures: Presentació de casos d’èxit del sector de la salut, teràpies i cures dins de l’àmbit de l’ESS, donant la possibilitat a les participants de teixir noves aliances en clau comunicativa.
  • Estratègies de Finançament per Organitzacions ESS: Presentació de casos d’èxit del sector de la salut, teràpies i cures dins de l’àmbit de l’ESS, donant la possibilitat a les participants de teixir noves aliances en clau comunicativa.
  • Com articulem la digitalització en organitzacions de l’ESS? Identificació i reflexió sobre els reptes de la digitalització i plataformització de les empreses de l’ESS i quina necessitat se’n deriva per tal de dur-ho a terme.
  • Activant les cures a les organitzacions ESS. Taller pràctic destinat a desplegar les accions vinculades a les cures dins les organitzacions de l’ESS per poder activar les accions i processos que ajudaran a abordar els reptes identificats.

 

Consulta  la  resta  d’activitats  que  organitzem des de  Barcelona  Activa  per  promoure  l’ESS  i la  Innovació  Socioeconòmica a www.barcelonactiva.cat/ess  i subscriu-te  al  nostre  butlletí