Economia Social i Solidària

Fomentem i enfortim organitzacions de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària

Des de Barcelona Activa fomentem i enfortim les iniciatives emprenedores, entitats i empreses en l’àmbit de l’economia social i solidària (ESS) de la ciutat, tot incorporant la mirada de la innovació socioeconòmica.

Cooperem en l'impuls i la consolidació de projectes de cooperativisme, comunitaris i transformadors, mitjançant l’acompanyament i la formació, per a un desenvolupament sostenible i de proximitat. Tot amb la intenció de donar a conèixer l’ESS, ajudar a implementar-la i que els projectes que impulsem tinguin un impacte en el conjunt de l’economia. Tot això es duu a terme des d’InnoBA, l'equipament de referència per a organitzacions de l'ESS.

Formació

Per tal de donar suport a organitzacions ja creades que busquen consolidar-se i/o enfortir-se en diferents àmbits, oferim diversos serveis. Per una banda, hi ha formacions específiques en cinc branques: comunicació, gestió empresarial, fiscalitat i finançament, tendències de l’ESS, i contractació pública. 


Les càpsules formatives han estat creades amb l’objectiu de dotar d’eines i recursos en aquestes branques, sempre adreçades a organitzacions que vulguin fomentar models organitzatius més humans, i que vulguin formar part de l’ESS.


En el enllaç següent podreu consultar totes les formacions disponibles actualment. Si la que desitgeu no està disponible, mantingueu-vos atentes, s’actualitzen de manera trimestral.

 
 
A més, posem a l’abast de tothom una sèrie de formacions en línia en ESS disponibles per realitzar en qualsevol moment, la podeu veure aquí.
 

Per una altra banda, des del departament d’Innovació Socioeconòmica, s’impulsen diversos programes dissenyats a mida a cada entitat, i, també s’ofereix assessorament especialitzat, que estudia cada cas de manera individualitzada i personalitzada. Al final d’aquesta pàgina, trobareu més informació sobre cada programa i servei.  

InnoBA, el Centre per a la innovació socioeconòmica

innoBA és l’equipament de Barcelona Activa que ofereix activitats, serveis especialitzats, recerca, formació i espais d'experimentació i incubació en l'àmbit de l’Economia Social i Solidària (ESS) i la Innovació Socioeconòmica. Ubicat a l'antic recinte de Can Jaumandreu, al barri de Provençals del Poblenou, l'equipament s’adreça tant a aquelles persones i organitzacions que volen tenir un primer contacte amb l'Economia Social i Solidària, com a les que ja tenen projectes en marxa. Coneix més aquí.

Per resoldre qualsevol dubte, adreceu les vostres consultes a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat

Programes i Serveis
Camí de la Solidesa
Camí de la Solidesa
Reimaginem el futuR3
Reimaginem el futuR3
CurESS
CurESS
RevESStim el tèxtil
RevESStim el tèxtil
Otros servicios y recursos
Servicio de Asesoramiento en ESS
Servicio de Asesoramiento en ESS
Directorio de la ESS
Directorio de la ESS
Brúixola digital
Brúixola digital