Ruta de navegació

JORNADES ANUALS REVESSTIM EL TÈXTIL

Les Jornades Anuals de RevESStim el Tèxtil sorgeixen el 2020 per tal de millorar l’articulació del sector tèxtil sostenible ASG (ambiental, social, i de bona governança) com un sector important dins l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona  2030.   

Així doncs, la direcció operativa d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa organitza un espai anual de trobada amb dos objectius principals: crear xarxa entre les iniciatives del sector i reflexionar de manera col·lectiva sobre l’actualitat  i els reptes del sector on les iniciatives socioeconòmiques del sector poden participar, donant-se a conèixer i compartint experiències que permetin la millora de l’àmbit del tèxtil sostenible ASG. 

4ª jornada RevESStim el Tèxtil

8 de juny - Teixint la nostra sostenibilitat

La 4a ed. de la Jornada Anual del RevESStim el Tèxtil es va centrar en un espai de valoració del programa per marcar les properes passes, tenint presents les temàtiques tractades a jornades anteriors. Va incorporar un diàleg en el qual es va parlar sobre la sostenibilitat de les iniciatives i del sector. Com en altres edicions, la Jornada ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Moda Sostenible de Barcelona

A partir de la conversa amb persones expertes es va veure quins són els punts clau majoritaris dins l’àmbit per poder proposar solucions pràctiques i assolibles, des d’una mirada col·lectiva, i amb l’objectiu que les iniciatives que operen al tèxtil sostenible ASG de Barcelona puguin esdevenir una alternativa real i viable.

En concret, a la conversa hi van participar referents del disseny i producció, de la sostenibilitat ASG (ambiental, social i de bon govern) i de l’economia local i l’intercooperació: la Miriam Ponsa, fundadora i directora creativa a la marca Miriam Ponsa; la Paola Cirelli, fundadora de Fashion Design Thinking i dissenyadora de moda especialista en branding y sostenibilitat; i el Santi Mallorquí, CEO d’Organic Cotton Colours, productors de cotó orgànic en cooperació amb cooperatives al Brasil.

Jornades Anteriors

La primera jornada, celebrada el novembre del 2020, es va desenvolupar com a continuïtat i posada en comú de les iniciatives del programa RevESStim el Tèxtil del mateix any, i, observant l’impacte de la Covid-19 en el sector, la  segona jornada, que es va celebrar al març de 2021, va tenir per objectiu identificar les oportunitats, els reptes i les necessitats comunes de les iniciatives socioeconòmiques del sector del tèxtil sostenible de manera col·lectiva.

La tercera edició de la Jornada del RevESStim el Tèxtil es va centrar en la digitalització i la circularitat del residu tèxtil des d'una perspectiva de sostenibilitat, amb l'objectiu de generar propostes viable, i un espai de trobada per fer xarxa entre les organitzacions del sector tèxtil sostenible de Barcelona. Aquí podeu llegir la relatoria del la Jornada

En aquest enllaç podeu veure un recull de reflexions sorgides anteriors.

Descobreix el que va passar a la 4a Jornada Anual (2023)
Edicions anteriors