Jornades Anuals RevESStim el Tèxtil

Les Jornades Anuals de RevESStim el Tèxtil sorgeixen el 2020 per tal de millorar l’articulació del sector tèxtil sostenible ASG (ambiental, social, i de bona governança) com un sector important dins l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona  2030.   

Així doncs, la direcció operativa d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa organitza un espai anual de trobada amb dos objectius principals: crear xarxa entre les iniciatives del sector i reflexionar de manera col·lectiva sobre l’actualitat  i els reptes del sector on les iniciatives socioeconòmiques del sector poden participar, donant-se a conèixer i compartint experiències que permetin la millora de l’àmbit del tèxtil sostenible ASG. 

3a jornada RevESStim el Tèxtil -  31 de maig:

Del tèxtil del futur als reptes del present

 

Aquesta tercera edició de la jornada RevESStim el tèxtil ens centrem en les qüestions que ja estan dibuixant i marcant una part important del futur del tèxtil i aquelles més urgents en el moment present: la digitalització del sector, i la circularitat del residu tèxtil. S'abordaran des de la mirada de la sostenibilitat social, ambiental i econòmica-, de manera col·lectiva, i amb l’objectiu de que les iniciatives que operen al tèxtil sostenible ASG de Barcelona puguin esdevenir una alternativa real i viable, amb propostes d'interès pel futur capaces de generar l'impacte positiu que desitgem.

L'acceleració de l'ús de les eines i els entorns digitals en el consum, la comercialització i la producció del tèxtil ha fet que l'enfocament de les empreses i les marques hagi de tenir molt en compte l'àmbit digital i les seves característiques diferencials a l'hora de posar el seu producte o servei al mercat. Característiques que comporten ser més ràpids i àgils i saber detectar què demanden els consumidors o clients, i que han propiciat models més col·laboratius i participatius basats en les comunitats a internet, i el poder personalitzar i mesurar més i millor el que produïm. Cal, doncs, innovar i reorganitzar les àrees productives i de distribució integrant les eines digitals.

Ara bé, en el present, tenim un gran repte de cara a la gestió i reducció del residu tèxtil en un entorn d'hiperconsum i superproducció. Noves normatives europees a punt d'entrar en vigor i l'agenda 2030 guiada pels ODS, en un horitzó cada cop més proper, que demanda trobar solucions i col·laborar entre els diferents agents i actors del tèxtil i la societat.

Des del programa RevESStim el tèxtil, i organitzat amb la col·laboració de l'Associació de Moda Sostenible de Barcelona, generem aquest espai de trobada i reflexió amb intercanvi d'experiències a partir de les taules rodones i els racons per filar, així com també un espai de networking dinamitzat. L'objectiu, fer xarxa i compartir iniciatives i experiències del sector per tal d'adaptar-nos als canvis i l'evolució del sector des de les necessitats i capacitats de les organitzacions en el moment actual. 

Podeu descarregar-vos el programa del 31 de maig en aquest enllaç! La 3a Jornada, anomenada Del tèxtil del futur als reptes del present, es durà a terme a les instal·lacions de Barcelona Activa, a la Seu Central i al centre de referència d'Innovació Socioeconòmica de la ciutat, InnoBA, i en format presencial. 

 

Jornades Anteriors

La primera jornada, celebrada el novembre del 2020, es va desenvolupar com a continuïtat i posada en comú de les iniciatives del programa RevESStim el Tèxtil del mateix any, i, observant l’impacte de la Covid-19 en el sector, la  segona jornada, que es va celebrar al març de 2021, va tenir per objectiu identificar les oportunitats, els reptes i les necessitats comunes de les iniciatives socioeconòmiques del sector del tèxtil sostenible de manera col·lectiva. 

En aquest enllaç podeu veure un recull de reflexions sorgides anteriors.