INDÚSTRIA MANUFACTURERA

Barcelona és una ciutat amb una llarga tradició industrial amb un teixit empresarial bàsic per diversificar l’activitat econòmica, generar innovació i valor afegit, i crear ocupació estable.

La ciutat compta amb una presència important de serveis associats a la indústria. Existeixen importants nuclis generadors d’aquest tipus d’activitats com la logística, la manipulació de producte, el packaging o la tecnologia associada a productes industrials. La ZAL (Zona d’Activitats Logístiques), el Port de Barcelona o els diversos equipaments i espais on s’instal·len empreses de base tecnològica, són nuclis on s’hi ubiquen activitats empresarials associades a la indústria.

La indústria 4.0 neix com a resposta al creixement de la digitalització de l’economia i la societat, i es basa principalment en l’ús dels avenços tecnològics i en el desenvolupament de sistemes de comunicació, amb la finalitat de mantenir la informació a temps real de cada un dels processos de fabricació de les empreses.


Conceptualitzada sovint com a la “quarta revolució industrial” el moviment de la Indústria 4.0 és la transformació que ha de fer la indústria actual (gran i pime) per a donar resposta a les noves necessitats de la societat utilitzant els darrers avanços tecnològics.

ENTITATS I ACTIUS EMPRESARIALS
Barcelona Centre Logístic Catalunya
Barcelona Centre Logístic Catalunya
Consorci de la Zona Franca
Consorci de la Zona Franca
In(3d)ustry
In(3d)ustry
Smart City Expo World Congress
Smart City Expo World Congress
Polígons Eix Besòs - Bon Pastor
Polígons Eix Besòs - Bon Pastor