Ruta de navegació

PROGRAMA PER A ORGANITZACIONS DE CURES

Programa per a organitzacions que presten serveis de cures des de l'Economia Social i Solidària 

Adreçant-se a les organitzacions del sector d’atenció i cura de les persones, des del 2018, la Direcció Operativa d’Economia Social i Cooperatives de Barcelona Activa ha desenvolupat vàries accions per donar impuls i enfortiment al sector, aplicant una visió integral i incorporant els valors de l’Economia Social i Solidària. 

Les actuacions del Programa Activem les CurESS inclouen:

Les actuacions desenvolupades s’han emmarcat en la Mesura de Govern per una Democratització de la Cura 2017-2020 i han anat orientades a l’anàlisi i desenvolupament d’elements de sostenibilitat i models de negoci per estructurar serveis oferts de manera cooperativa en l’àmbit de les cures així com al foment de la intercooperació en aquest sector.

D’altra banda, l’Estratègia ESS Barcelona 2030 defineix 10 sectors estratègics d’activitat econòmica: alimentació sostenible i agroecologia; atenció i cura de les persones, comerç de proximitat, cultura, energia, habitatge, mobilitat, tecnologia i digital, turisme i tèxtil.

 

Durant el darrer trimestre de 2020, s’inicia el programa Activem les CurESS amb la voluntat de detectar necessitats per l’enfortiment socioempresarial i reptes de les organitzacions que presten serveis de cures. S’han realitzat dues jornades de treball amb les que s’han intentat detectar reptes vinculats amb l’afectació de la covid19 a l’àmbit així com possibles oportunitats. Podeu descarregar la relatoria de les Jornades en el quadre de la dreta.

Una de les altres línies d’actuació és la de l’articulació sectorial i les accions en aquestes han anat orientades a l’acompanyament del grup d’intercooperació Cura Digna. Fruit del procés d’intercooperació en el que les organitzacions han estat acompanyades per Barcelona Activa i Coopolis, el 30 de març del 2021 es presentaven la campanya Prescrivim Cura Digna i el llançament d’un catàleg conjunt de serveis.

 

Quins recursos teniu a la vostra disposició dins el Programa?