Camí de la solidesa

Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.

Sou una organització d'Economia Social i Solidària, formada i/o liderada principalment per dones i que busca millorar-ne l'estratègia i consolidar-se? I com a novetat, voleu apostar per un lideratge femení formant treballadores en càrrecs de responsabilitat? Aquest és el vostre programa!

El Programa, que contempla formació especialitzada i sobretot acompanyament individualitzat, ha tingut ja cinc edicions.

 

Què ha ofert?

A la propera VIª edició d’el Camí de la Solidesa, que tindrà lloc pròximament (data pendent de confirmació), s’oferiran eines, idees i recursos per ajudar a enfortir les organitzacions i millorar la seva gestió un cop feta una diagnosi de l’estat d’aquesta.

Segons el perfil de la organització participant es treballarà un projecte d’enfortiment, és a dir, l’assoliment d’una fita concreta com un pla estratègic, el desenvolupament d’una línia d’activitat nova, un pla de comunicació, una campanya de micromecenatge, un pla de participació, o una transformació de forma jurídica, etc. O bé en treballar les habilitats directives d'alguna de les treballadores.

Les organitzacions participants rebran formació pràctica i vivencial, acompanyament d'una persona que la guiï  al llarg del programa amb tutories presencials amb participació de l’equip de Barcelona Activa, espais que fomenten la intercooperació i assessoraments individualitzats i especialitzats en els àmbits escollits.

El programa ofereix continuïtat amb el Servei d'assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa.

Aquest Programa incorpora la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies

Format

La cinquena edició del programa, que va tenir una durada de cinc mesos, va començar el 8 de gener amb una jornada inicial i va concloure el passat mes de juny.

Durant el programa i en un context en el què l'atenció presencial és a l'ordre del dia, les formacions i tallers es realitzen en horari de matí al Parc Tecnològic de Nou Barris. Pel que fa als acompanyaments, es solen realitzar a les seus de les organitzacions, i les tutories, de manera conjunta

Podeu consultar la informació més detallada al programa adjuntat en aquesta mateixa pàgina i resoldre qualsevol dubte escrivint un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.

Premis als millors projectes d'enfortiment

A la cinquena i darrera edició, es premiarà el millor projecte d'enfortiment en clau d'impacte ambiental en un acte que tindrà lloc durant la penúltima setmana de juliol.

En aquesta edició, l'entrega de premis es realitzarà en un acte conjunt amb l'acte de cloenda del programa Construïm en Femení, que tindrà lloc el divendres 24 de Juliol. Les participants del Construïm en Femení, presentaran els seus projectes i es lliuraran premis dels dos programes: als millors plans d'empresa amb viabilitat que incorporin valors i principis de l'ESS de les persones participants, i als millors projectes d'enfortiment, respectivament. 

Empreses i entitats participants

1a edició

2a edició

3a edició

4a edició

5a edició

Oferta formativa ESS

Per a més informació sobre la nostra oferta formativa i serveis en l'Economia Social i Solidària cliqueu aquí

Programa Camí de la Solidesa V
Programa Camí de la Solidesa V

Testimonis Camí de la solidesa - Vª Edició

Testimonis Camí de la solidesa - IVª Edició