RevESStim el tèxtil

Programa per iniciatives del sector tèxtil amb mirada d’Economia Social Solidària.

A l’any 2018 des de Barcelona Activa i  de la  mà de SETEM Catalunya  es va dur a terme una exploració del sector tèxtil amb mirada d’ESS per tal de conèixer  l’estat del sector a la ciutat.  Arrel d’aquesta exploració es  va articular el programa RevESStim el tèxtil que  incloïa diferents accions: una oferta formativa especialitzada, un acompanyament per  iniciatives de caràcter comunitari i un mapeig de  recursos formatius existents, a part d’habilitar espais de  trobada i d’intercanvi de  pràctiques com el Col·laboratori o la Jornada RevESStim el tèxtil.

Ara, amb l’impacte de la Covid19, volem donar-li una volta a aquest programa tot apostant per adaptar-nos a  les  necessitats de les organitzacions en el moment actual.

Arriba la segona jornada RevESStim: Reptes i oportunitats del sector tèxtil sostenible.

La segona jornada RevESStim el tèxtil se celebrarà els dies 25 i 26 de març de manera virtual. L’objectiu de la trobada és identificar, de manera col·lectiva, les oportunitats, els reptes i les necessitats comunes de les iniciatives socioeconòmiques del sector del tèxtil sostenible, amb la voluntat de reactivar-lo econòmicament després de l’arribada de la COVID-19.
Les dues sessions comptaran amb taules rodones dinamitzades, ponències o presentacions d’experiències en clau d’innovació, nous models de negoci, digitalització o d’internacionalització. A més, la iniciativa pretén ser un espai de trobada per teixir aliances.
Ja podeu consultar tota la informació i INSCRIURE-US

Nou! Assessorament especialitzat per a organitzacions del tèxtil

A partir de l’octubre obrim un nou servei d’assessorament especialitzat per a iniciatives del tèxtil amb mirada d’ESS!

El nou servei d’assessorament per iniciatives tèxtils es posa en funcionament de la mà de la cooperativa Fasolà i pretén traçar conjuntament amb les iniciatives participants un pla de treball per a cadascuna d’elles i fer-ne seguiment a través de 6-9 hores d’assessorament per iniciativa.

Es treballarà la sostenibilitat global de la iniciativa, incloent tant la viabilitat econòmica (anàlisis de les línies d’activitat, revisió de producte o servei, anàlisi de mercat, finançament, fiscalitat, etc.) com l’organitzativa (model de governança, forma jurídica, àmbit relacional dins l’organització), així com l’estratègia.

Si estàs interessat o interessada contacta'ns a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat

 

Recursos i accions destacades del RevESStim 2019-2020:

Mapeig de recursos i equipaments del sector tèxtil

Es va confeccionar un mapeig de recursos d'oferta formativa i equipaments del territori, un exemple és el mapa de formacions que es mostra a continuació, tot i que se'n van confeccionar d'altres que pròximament anirem publicant.

Acompanyament a la Xarxa de dones cosidores 

En el marc de la primera edició del RevESStim el tèxtil es  van acompanyar de la  mà de la cooperativa ETCS fins a 20  grups de costura de caràcter  comunitari, afavorint també l’enfortiment de la Xarxa de dones Cosidores. Si voleu conèixer-les, no us perdeu aquest vídeo!

Producció de 105.000 mascaretes

Durant l’estat d’alarma Barcelona  Activa  va  produir 305.000 mascaretes quirúrgiques per personal municipal, de les quals 105.000 es  van produir per  421  punts de costures conformats per persones, organitzacions i tallers  coordinats pel programa RevESStim el tèxtil. Si voleu conèixer en detall aquest projecte no us perdeu aquest vídeo

Programa formatiu i jornada de cloenda del programa RevESStim el tèxtil

Durant el 2019 es va posar en marxa  una oferta formativa especialitzada per  iniciatives del tèxtil sobre : Comunicació per la comercialització de productes tèxtils, Sostenibilitat econòmica i model de negoci,  Màrqueting digital i comercialització online, Economia circular, sostenibilitat i equitat en la producció tèxtil i gestió econòmica i logística per a iniciatives tèxtils. El programa va finalitzar amb una jornada per  reflexionar sobre els reptes del sector. No us perdeu el testimoni de Diana Cayuela investigadora en matèries tèxtil, que n’apunta uns quants! I Consulteu la relatoria aquí.

El Col·laboratori

El col·laboratori és un espai de formació i articulació tècnica per l’intercanvi d’experiències detectades o presents al sector tèxtil amb criteri de l’ESS. L'última edició del programa va ser dirigida a organitzacions dedicades al sector tèxtil que cercaven avançar cap a la viabilitat econòmica incidint en les àrees que més reforç necessitaven, com les estratègies de comercialització i màrqueting, els sistemes de gestió financera o bé la incorporació de noves tendències pel que fa a l’economia circular i sostenibilitat en l’àmbit del tèxtil. Podeu consultar la  relatoria aquí.

 

Per estar al dia de les  actualitzacions subscriviu-vos al butlletí de l’economia  Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona  Activa.