Breadcrumb

ActivitatsDetall

Com dissenyar el pla d'igualtat a la nostra empresa o entitat - Aula virtual

Description
En aquesta formació coneixerem les mesures i el marc normatiu dels Plans d'igualtat per tal de conèixer com es fa i els passos a seguir per disposar i aplicar un Pla d'igualtat. Aprofundirem en quin és l'objectiu, els àmbits d'actuació, les fases i estructura del procés de construcció d'un Pla d'igualtat per a empres i entitats que ho fan per primera vegada. Finalment, coneixerem les funcions i competències de la comissió d'igualtat i la comissió negociadora.
Duration:
3 hours. Multi-session programme de 2 sessions.
Aimed at:

Persones responsables de temes d'igualtat i/o recursos humans d'empreses o entitats que elaboren el Pla d'igualtat per primera vegada. Aquesta formació amplia el curs online: El Pla d'igualtat a les empreses

Content

IMPORTANT: This session will be held in Catalan or Spanish only.

IMPORTANT: Aquesta activitat s'impartirà de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic l'enllaç amb la invitació i les instruccions d'accés abans de l'inici de la sessió.

Objectius generals de l'activitat:
Incidir en la importància d'incorporar la transversalitat de gènere per tal de treballar activament per la igualtat real i efectiva entre homes i dones en l'àmbit laboral.

Objectius específics de l'activitat:
- Analitzar conceptes previs
- Descobrir la importància de no mantenir la ceguesa al gènere
- Reconèixer la importància d'incorporar la perspectiva de gènere per tal de treballar activament per la igualtat real i efectiva entre homes i dones.
- Conèixer com es fa i els passos a seguir per disposar i aplicar un Pla d'igualtat.

Temari
- Compartim un mateix diccionari: conceptes previs
- De què parlem quan parlem de gènere? I de sexe? I d'igualtat?
- La igualtat real i la igualtat formal.
- La divisió sexual del treball i de la vida: Què ha de passar per aconseguir una igualtat real entre homes i dones en l'àmbit laboral?
- Els Plans d'igualtat: objectiu, marc normatiu i àmbits d'actuació segons els Decrets 2019/2020
- Crear un Pla d'igualtat:
- La comissió digualtat, definició i funcions
- Fases del procés.
- Eixos d'aplicació de mesures d'igualtat a les empreses
- Exemples de Plans d'acció

Teachers
LEON MAYOL, RAQUEL
Driving
BARABARA

Calendar

Days and times
Venue
Language of instruction
Places
Registration
Virtual classroom
6 May, 2024
10:00 - 11:30
Virtual classroom
7 May, 2024
10:00 - 11:30
Catalan
-
Registration closed.
Virtual classroom
18 Jun, 2024
10:00 - 11:30
Virtual classroom
20 Jun, 2024
10:00 - 11:30
Catalan
21
Places

Find out more

A les activitats de l'Aula Virtual es comptarà l¿assistència de totes aquelles persones que hagin accedit a l'espai en els primers 30 minuts de la formació. Les persones que s'incorporin més tard no se'ls generarà el certificat corresponent.

Per a més informació o si tens alguna necessitat especial i requereixes de suport per seguir l'activitat escriu-nos a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat

En cas que no puguis assistir a l'activitat, és necessari que et donis de baixa amb 12 hores d'antelació entrant a l'apartat ACTIVITATS del teu Espai Personal, al qual pots accedir fent clic aquí. D'aquesta manera una altra persona podria aprofitar la teva plaça.

Barcelona Activa ofereix tallers i activitats formatives en Economia Social i Solidària adreçats a persones i col·lectius que volen emprendre noves iniciatives socioeconòmiques. Consulta l'oferta de cursos i tallers actuals aquí!

ActivitatsRelacionades

Next edition

Virtual classroom
dl. 06/05/24 10:00-11:30

Virtual classroom
dt. 07/05/24 10:00-11:30

Free activity
Registration closed.

ActivitatsAnnexos