Camí de la solidesa

Programa d'acompanyament i enfortiment d'organitzacions d'Economia Social i Solidària, o bé gestionades i liderades per dones, o bé que vulguin apostar per formar treballadores en càrrecs de responsabilitat.

Sou una organització d'Economia Social i Solidària, formada i/o liderada principalment per dones i que busca millorar-ne l'estratègia i consolidar-se? I com a novetat, voleu apostar per un lideratge femení formant treballadores en càrrecs de responsabilitat? Aquest és el vostre programa!

El Programa, que contempla formació especialitzada i sobretot acompanyament individualitzat, ha tingut ja cinc edicions.

 

Què ha ofert?

A la propera VIª edició d’el Camí de la Solidesa, que tindrà lloc pròximament (data pendent de confirmació), s’oferiran eines, idees i recursos per ajudar a enfortir les organitzacions i millorar la seva gestió un cop feta una diagnosi de l’estat d’aquesta.

Segons el perfil de la organització participant es treballarà un projecte d’enfortiment, és a dir, l’assoliment d’una fita concreta com un pla estratègic, el desenvolupament d’una línia d’activitat nova, un pla de comunicació, una campanya de micromecenatge, un pla de participació, o una transformació de forma jurídica, etc. O bé en treballar les habilitats directives d'alguna de les treballadores.

Les organitzacions participants rebran formació pràctica i vivencial, acompanyament d'una persona que la guiï  al llarg del programa amb tutories presencials amb participació de l’equip de Barcelona Activa, espais que fomenten la intercooperació i assessoraments individualitzats i especialitzats en els àmbits escollits.

El programa ofereix continuïtat amb el Servei d'assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa.

Aquest Programa incorpora la perspectiva i els valors de les #AltresEconomies

Format

La cinquena edició del programa, que va tenir una durada de cinc mesos, va començar el 8 de gener amb una jornada inicial i va concloure el passat mes de juny.

Durant el programa i en un context en el què l'atenció presencial és a l'ordre del dia, les formacions i tallers es realitzen en horari de matí al Parc Tecnològic de Nou Barris. Pel que fa als acompanyaments, es solen realitzar a les seus de les organitzacions, i les tutories, de manera conjunta

Podeu consultar la informació més detallada al programa adjuntat en aquesta mateixa pàgina i resoldre qualsevol dubte escrivint un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.

Premis als millors projectes d'enfortiment

A la cinquena i darrera edició, es va premiar el millor projecte d'enfortiment en clau d'impacte ambiental en un acte que va tenir lloc la darrera setmana de juliol.

En aquesta edició, l'entrega de premis es va realitzar en un acte conjunt amb l'acte de cloenda del programa Construïm en Femení, ja que tots dos tenen l'objectiu comú de combatre la feminització de la pobresa a la ciutat. Les participants del Camí de la Solidesa van desenvolupar projectes d'enfortiment que busquen millorar la sostenibilitat de les entitats a l'hora que treballen les seves habilitats directives. D'entre les 11 iniciatives que van participar en la darrera edició, Més Que Cures va ser la guanyadora.

Més Que Cures és una associació de dones que volen promoure el benestar de la comunitat. La seva missió es proveir un servei d'atenció domiciliària i treball de la llar de proximitat i qualitat a la gent gran i petita infantesa. A més, volen dignificar el treball de cures, tot reconeixent el seu valor social i remunerant-lo amb justícia. 

Empreses i entitats participants

1a edició

2a edició

3a edició

4a edició

5a edició

Oferta formativa ESS

Per a més informació sobre la nostra oferta formativa i serveis en l'Economia Social i Solidària cliqueu aquí

Programa Camí de la Solidesa V
Programa Camí de la Solidesa V

El Camí de la solidesa en 3 minuts

Testimonis Camí de la solidesa - Vª Edició